The Last of Us oyunu, HBO’nun dizisiyle birlikte ikinci baharını yaşıyor

HBO’nun büyük ilgi ile karşılanan dizisi The Last of Us, aynı zamanda The last of Us oyununun da ikinci baharını yaşamasına yol açtı.

The Last of Us dizisi ile birlikte gelen büyük yükseliş

HBO’nun The Last of Us dizisinin büyük başarısı, görünüşe göre ilk The Last Of Us oyununun satış rakamlarını da yükseltiyor. NPD Group'un raporuna göre The Last of Us: Part I Remaster, Aralık'ta en çok satanlar listesinde bulunduğu 36. sıradan, dizinin prömiyerinin yapıldığı ay olan Ocak'ta 11. sıraya fırladı.

Hatırlanacağı gibi The Witcher 3: Wild Hunt, 2019'da Netflix'in The Witcher serisinin yayınlanmasının ardından popülaritesinde artış görmüştü. Cyberpunk 2077 ise, Cyberpunk: Edgerunners'ın Eylül ayında çıkmasının ardından Steam listelerinde yükselmişti. Tüm bunlar bir dizinin, bir oyunu nasıl etkilediğinin kanıtı olarak kabul edilebilir.

İyileştirilmiş grafiklere sahip olan ve Part II'deki bazı özellikleri getiren The Last of Us: Part I Remaster, Eylül ayında PS5 için yayınlandı. PC sürümü ise, dizinin ilk sezonu tamamlandıktan hemen sonra, 28 Mart'ta satışa sunulacak.