The Exorcist: Believer şimdi en büyük düşmanıyla karşı karşıya: Taylor Swift

İkonik korku filmi Şeytan'ın devamı niteliğindeki Şeytan: İnançlı (The Exorcist: Believer) büyük bir rekabetle karşı karşıya: Taylor Swift

The Exorcist: Believer şimdi en büyük düşmanıyla karşı karşıya: Taylor Swift

Universal/Blumhouse imzalı “The Exorcist: Believer” vizyondaki ilk gününde 12 milyon dolar hasılat yatı. Universal ve Blumhouse işbirliğiyle çekilmesi planlanan üç filmden ilki, ilk gösteriminde 26,5 milyon dolar elde ederek ABD'de hafta sonunun en çok hasılat yapan filmi oldu. Yine de bu hasılat, analistlerin ABD için 30 milyon dolarlık tahmininin gerisinde kaldı. Uluslararası bilet satışlarıyla birlikte film 44 milyon dolar hasılat elde etti.Türkiye'de 6 Ekim'de vizyona giren film ilk hafta sonu 20 bin 608 kişi tarafından izlendi ve 2 milyon 467 bin 946 TL hasılata ulaştı.

Sadece 30 milyon dolarlık bir prodüksiyon bütçesine sahip "The Exorcist: Believer" önümüzdeki haftalarda sinemaseverleri çekmeye devam ederse kârlı olabilir. Ancak bu konuda şüpheler var.

EN ÖNEMLİ RAKİP: TAYLOR SWIFT

Aslında filmin vizyon tarihi 13 Ekim olacaktı. Ancak tarih değiştirildi çünkü Taylor Swift Eras Tur konser filmin o gün sinemalarda olacak. Yapımcı Jason Blum da vizyon tarihi değişikliğinin Taylor Swift filmi nedeniyle olduğunu "Bakın bana ne yaptırdınız." ve "Taylor kazandı" sözleriyle doğrulamıştı.

Ünlü popçu Taylor Swift'in Eras turnesinin konser filmi sinemalara çıkmadan bir hafta önce gişe rekoru kırdı. Filmin distribütörü AMC, küresel ön bilet satışlarının 100 milyon doları aştığını belirterek, "ilk duyurulduğu andan itibaren talebin inanılmaz olduğunu" söyledi.

CNBC'nin haberine göre gişe analistleri 'The Exorcist'in bilet satışlarında keskin bir düşüş öngörüyor. Düşüşler korku filmleri için tipiktir, ancak Swift'in filminin bunu daha da kötüleştireceği tahmin ediliyor. Korku filmleri genellikle eleştirilere dayanıklıdır ve eleştirmenler tarafından beğenilmese de sinemada iyi bir performans sergileyebilirler. Pazartesi günü itibariyle "The Exorcist:Believer" Rotten Tomatoes'ta eleştirmenlerden %22, izleyicilerden ise %59 puan aldı.

Universal'ın vizyon tarihi için risk alamamasının bir nedeni daha var. Çünkü stüdyonun, "The Exorcist: Believer" ve planlanan devam filmlerinin hit olmasına çok ihtiyacı var. Bir sonraki film "The Exorcist: Deceiver" Nisan 2025'te vizyona girecek. Universal ve yayın ortağı Peacock, The Exorcist markasının hakları için 400 milyon dolardan fazla ödeme yaptı. Bu yatırım sayesinde stüdyo bir film üçlemesi planladı. Comscore'a göre ise orijinali hariç serideki hiçbir film ABD'de 42 milyon dolardan fazla hasılat elde edemedi.

Daha fazla haber için sinema haberleri sayfamıza bakabilirsiniz.