Tesla'nın elektrikli Sami kamyonu kaza yapıp yandı, otoyol saatlerce kapandı

ABD'de yanan bir Tesla Semi kamyonu, koca bir otoyolun saatlerce trafiğe kapanmasına yol açtı. İlk suçlu, kamyonun pilleriymiş gibi görünüyor....

Tesla'nın elektrikli Sami kamyonu kaza yapıp yandı, otoyol saatlerce kapandı

Geçtiğimiz Pazartesi günü erken saatlerde bir Tesla Semi kamyonu, Kaliforniya’da bir otoyolun kenarındaki ağaçlara çarptı ve alev aldı. Bu kaza, I-80’de yolların neredeyse 16 saat boyunca kapanmasına neden oldu. KCRA 3 News tarafından bildirildiği üzere Kaliforniya itfaiye ekipleri ilk olarak yerel saatle sabah 3 civarında Nevada sınırı yakınındaki kaza alanına ulaştı.

Daha önce Electrek tarafından bildirildiği üzere itfaiyeciler, hücrelerinin yanmasını beklerken lityum iyon EV batarya paketini yaklaşık 100 Fahrenheit civarında yönetilebilir bir hedef sıcaklığa soğutmak için Tesla Semi’yi binlerce litre suyla baskı altında tuttu. Ekipler, akşam saat 4 civarında pilleri daha güvenli bir sıcaklığa getirdi ve Semi’den geriye kalanları Tesla’nın Sparks, Nevada’daki Gigafactory’sine taşımak için çalışmaya başladı. Otoyol akşam saat 7’den sonra tekrar tam kullanıma açıldı.

Kaliforniya Otoyol Devriyesi, KCRA 3 ile yaptığı görüşmede Semi sürücüsünün hastaneye kaldırıldığını söyledi. Yetkililer, şu anda kazanın nedenini araştırıyor. Semi, yeni üretilmiş EV pillerini Gigafactory’den Fremont, California otomobil üretim tesisine taşımak için sıklıkla sınıf 8 ticari kamyonu kullanan Tesla tarafından işletiliyordu. Kazayı yaşayan kamyon herhangi bir römork çekmediği için, Semi’nin kendi pilleri yangına sebep olmuş gibi görünüyor.