Tesla'dan "Tam Otonom Sürüş" müjdesi

Tesla, araçlarına tam otonom sürüş özelliklerini ne zaman tam olarak kullanabileceği konusunda tüm Tesla sahiplerinin beklediği açıklamayı yaptı.

Tesla'dan "Tam Otonom Sürüş" müjdesi

Tesla tarafından yapılan bir açıklamada, 2024’ün kalan ayları ve 2025’in başları için yol haritası açıklandı. Buna göre, her bölgenin düzenleyicilerinden uygunluk onayı alınabilirse, Tam Otonom Sürüş önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde Avrupa ve Çin’de aktif hale gelecek.

Elon Musk da, daha önce yaptığı bir paylaşımda yıl sonuna kadar düzenleyici onaylarını almayı beklediğini söylemişti. Wall Street Journal, Nisan ayında Çin’deki yetkililerin Tesla’nın Tam Otonom Sürüş (FSD) yazılımının ülkelerinde piyasaya sürülmesini geçici olarak onayladığını bildirdi. Şirketin şu anda Avrupa Birliği düzenleyicileriyle ilgili durumu tam olarak net değil.

Ayrıca otomobil üreticisi, Autopark özelliğiyle birlikte bu ay içerisinde Cybertruck için Tam Otonom Sürüş özelliğinin de mevcut olacağını açıkladı. Tesla, ekim ayında FSD’ye parktan çıkma, park etme ve geri gitme işlevlerini de ekliyor.

FSD yazılımı ücretsiz değil ve alıcılar, yarı otonom sürücü yardım özelliklerinin kilidini açabilmek için ödeme yapmak zorunda kalacak. ABD’de Tesla sahiplerinin yazılımı edinmek için 8.000 dolar ödemesi gerekiyor ve ayrıca özelliğin denetlenen sürümü için aylık 99 dolarlık bir aboneliği de tercih edebiliyorlar.