Tesla, sattığı neredeyse tüm Cybertruck'ları bir kez daha geri çağırıyor

11.000'den fazla Tesla Cybertruck, yeni bir sorun nedeniyle geri çağrılıyor. Bu geri çağırma, piyasaya çıkmasının üzerinden 1 yıl bile geçmeden Cybertruck'lar için ikinci geri çağırma anlamına geliyor.

Tesla, sattığı neredeyse tüm Cybertruck'ları bir kez daha geri çağırıyor

80 bin dolarlık lüks Cybertruck, çirkin görünümünün yanı sıra göze batan bazı sorunlara da sahip ve yeni sorunlar da sürekli ortaya çıkmaya devam ediyor. Elon Musk'ın yeni oyuncağı yaklaşık yarım yıldır piyasada ve bu kez 11.000'den fazla aracı etkileyen ikinci fiziksel geri çağırma uyarısı yapıldı.

Daha önce, gaz pedalını kilitleyen ve kazalara neden olan bir tasarım hatası nedeniyle geri çağırılan araçlar şimdi de ön cam silecek motorları nedeniyle geri çağırıldı.

Ulusal Otoyol Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA) 19 Haziran tarihinde, 11.688 Cybertruck'ı içeren bir geri çağırma uyarısı yayınladı. Hatalı tespit edilen bileşen, kamyonetin ön cam silecek motoru çünkü tespit edilen hataya göre "silecek motoru kapı bileşenindeki elektriksel aşırı gerilim nedeniyle çalışmayı durdurabilir."

Geri çağırma 13 Kasım 2023'ten 6 Haziran 2024'e kadar üretilen tüm Cybertruck'ları kapsıyor. Yani neredeyse tüm CyberTruck'lar geri çağrılmış durumda.

Tamiratlar ne zaman başlayacak?

Cybertruck sahipleri 18 Ağustos'tan itibaren geri çağırma hakkında resmi olarak bilgilendirilecek. Tesla, ön cam silecek motorlarını sahiplerine hiçbir ücret ödemeden değiştirecek.

"Silecek motorunu" kazaya neden olabilecek hayati bir detay olarak görmeyebilirsiniz ama sağanak yağmur altında araç kullanırken bu düşüncenizden çok pişman olabilirsiniz.