Tesla kullanıcılarına YouTube Music sürprizi

Elektrikli otomobil şirketi Tesla, araçları için yeni bir güncelleme yayınladı. Bu güncellemeyle artık Tesla araçlarda YouTube Music kullanılabiliyor.

Tesla kullanıcılarına YouTube Music sürprizi

Kısa bir süre önce Gemini chatbot ile entegre olan YouTube Music uygulaması, artık Tesla araçlarda da kullanılabilir durumda. En son Tesla yazılım güncellemesi olan 2024.26 sürümüyle araç, çeşitli özelliklerin yanı sıra YouTube Music desteği de aldı.

Ancak Tesla'nızda YouTube Music uygulamasını kullanmak için otomobil üreticisinden ayda 10 dolarlık bir Premium Bağlantı aboneliği almanız gerekiyor. Diğer seçenek ise sürüm notlarına göre cep telefonunuzu kullanarak bir Wi-Fi hotspot oluşturmak.

Güncelleme ayrıca Prime aboneliği olanlara, Premium Connectivity aboneliği veya aracınızda şarkı dinlemek için aktif bir Wi-Fi bağlantısı ile çalışan Amazon Music uygulamasını da getiriyor. Tesla sürüm notlarında şöyle diyor: "Prime üyeleri karışık modda 100 milyondan fazla şarkıya, All-Access çalma listelerine ve en iyi reklamsız podcast'lerden oluşan en geniş kataloğa erişebilir. Tam, isteğe bağlı erişim için Amazon Music Unlimited'a yükseltin. Premium Connectivity veya aktif bir WiFi bağlantısı gereklidir."

Yazılım güncellemesi v2024.26 şu anda "wave 1" sürümlerine erişimi olan Tesla çalışanları için mevcut ve birkaç hafta içinde son kullanıcılara ulaşması bekleniyor.

Müzik akışı uygulamalarının yanı sıra güncelleme, aracın orta ekranlarındaki durum çubuğunda hava durumu ve hava kalitesi bilgilerini de gösteriyor. Geliştirilmiş navigasyon sistemi, doğru rota ayrıntılarını almak için bir konuma ulaştığınızda alt destinasyonları (belirli bir havaalanı terminali gibi) seçmenize izin veriyor.

Güncellenen ebeveyn kontrolleri, ebeveynlerin Tesla araçlarını kullanan çocuklarını kontrol etmelerine olanak tanıyor. Ebeveynler hızı sınırlama, Hız Sınırı Uyarısı, Otomatik Acil Frenleme ve İleri Çarpışma Uyarısı gibi özellikleri açma gibi işlemleri yapabiliyor. Ebeveynler ayrıca Gece Sokağa Çıkma Yasağı'nı (Night Curfew) ayarlayarak araç yasağı ihlal ettiğinde telefonlarına bildirim alabiliyor.