Tesla, "ıslak havlu numarasına" karşı uyarı yayınladı: Sakın yapmayın!

Bazı Tesla sahipleri, bir süredir araçlarını şarj ederken "ıslak havlu hilesi" denilen bir yöntemi kullanıyordu. Ancak şirket bu yöntemin tehlikelerine karşı kullanıcıları uyardı. Peki nedir bu ıslak havlu hilesi?

Tesla, "ıslak havlu numarasına" karşı uyarı yayınladı: Sakın yapmayın!

Tesla kullanıcıları, sıradan otomobil kullanıcıları değiller. Onlar için "hack" ve kısayollar, otomobil kullanmanın doğal bir yolu. Ancak bu alışkanlıklar şimdi Tesla'nın başını ağrıtıyor.

“Islak havlu” hilesi olarak bilinen bir hile, Tesla şarj departmanının müşterilere bunu kesmelerini açıkça söylemesini gerektirdi. “Islak havlu” hilesi, şarj süresini muhtemelen hızlandırmanın bir yolu olarak Supercharger kablo sapının etrafına nemli, soğuk bir bez sarılması anlamına geliyor.

Supercharger, Tesla araçlarını şarj ederken aşırı ısınmasını önleyen sıcaklık monitörlerine sahip. Eğer kablo çok ısınırsa, şarj istasyonu şarj hızını düşürür. Bazı Tesla sahipleri, ıslak havlular sararak şarj kolunu soğutmanın, daha hızlı şarj anlamına geldiğini düşünüyor.

Dikkat edin arabanız yanmasın

Tesla'nın söylediğine göreyse, şarj kolundaki sensör, şarj sırasında sıcaklığın gerçekte olduğundan daha düşük olduğuna inanırsa, ıslak havluyla sarılmış şarj cihazı araçta “aşırı ısınma veya hasar riski” yaratabilir.

Tabii ki Tesla sahiplerinin bu uyarıyı ne kadar ciddiye alacağı bir soru işareti, zira şimdiye kadar ıslak havlu kullandıkları için aracı hasar gören bir Tesla kullanıcısı rapor edilmiş değil. Tesla ise şimdi kara kara bu "fazla akıllı" kullanıcılarıyla nasıl başa çıkacağını düşünüyor.