Tesla Cybercab, kablosuz olarak böyle şarj olacak

Tesla, yeni elektrikli otonom taksisi Cybercab'in park halinde kablosuz şekilde nasıl şarj olduğunu gösteren bir video yayınlandı.

Tesla Cybercab, kablosuz olarak böyle şarj olacak

Tesla, kısa süre önce Cybercab aracını tanıttı. Şimdi de, şirketin bu elektrikli otonom araçlarının kablosuz şarjının gelecekte nasıl görüneceğini anlatan bir video yayınladı.

Elon Musk uzun zamandır beklenen Cybercab'i geçen hafta tanıttığında, robot taksinin pilini şarj etmek için birinin aracı prize takmasına gerek olmayacağını belirtmişti. Musk 10 Ekim'de "Ayrıca yaptığımız bir şey de, bunu yapmamızın gerçekten zamanı geldi, kablosuz, endüktif şarj" dedi ve ekledi: "Yani, robotaksinin fişi yok. Araç sadece endüktif şarj cihazının üzerinden duruyor ve şarj oluyor."

Twitter kullanıcıları, videoda gördükleriyle ilgili birçok soru sordu. Bunlardan biri de videonun başlarında 56 dakika olarak gösterilen şarj süresinin, gördüğümüz şeyin pil ömrünün %100'ünü mü şarj ettiği, yoksa Tesla Süper Şarj Cihazlarında 250 kW'da hızlı şarj için izin verilen maksimum değer olan %80'ini mi şarj ettiğiydi. Tesla henüz bu konuda cevap vermedi.

Öte yandan bu kablosuz şarj cihazları henüz piyasaya çıkmış değil. Ama Musk onları duyurduğuna göre, yakında bu şarj istasyonlarını görmeye başlayacağımıza emin olabiliriz.