Tesla, "araçlarını yakabilen" şarj adaptörlerinin üreticisine dava açtı

Tesla otomobilleri için üçüncü parti şarj adaptörü üreten bir şirket, Elon Musk'ın hedefine girdi. Tesla, araçlara zarar verdiği ve hatta yangın çıkartabileceği iddiasıyla adaptörü üreten şirkete dava açtı.

Tesla, "araçlarını yakabilen" şarj adaptörlerinin üreticisine dava açtı

ABD'de yaşamak hiç kolay olmasa gerek. Çünkü elektrikli araç sahipleri, "aracı şarj ederken saldırıya uğrarsak arabamızla oradan acilen nasıl kaçabiliriz?" sorusuna cevap ararken, araçlarını yakacak duruma geldiler.

Saldırıya uğrama endişesi yaşayan çok sayıda Tesla sahibi, bu senaryo için üretilmiş bir şarj adaptörünü kullandıklarında aracı yakma riskiyle karşı karşıya kalıyorlar. Sorunun sebebi, Tesla araçlarının şarj olurken motorunun çalışmaması ve araca şarj kablosu bağlıyken direksiyon başında aracı çalıştırıp kaçmanın çok uzun zaman alması.

EVject isimli bir şarj adaptörü bu sorunu çözdüğünü iddia ederek satışa çıktı ve büyük de talep aldı. Şarj kablosuna EVject'i takan Tesla sahipleri, şarj istasyonunda bir saldırıya uğradıklarında hızlı şekilde motoru çalıştırıp, kabloyu elle çıkarma gereği duymadan istasyondan ayrılabiliyorlar.

Ancak Tesla bu adaptörün 100 dereceye kadar ısındığını ve bu sıcaklığın da araçta yangın çıkarabileceğini tespit etti. Şirket, EVJect'in Tesla araçlarında kullanılmaması için şimdi dava açtı.

Elektrikli araç kullanıyorum, zenginim ve soyguncuların saldırısına uğrama riskim var!

Tesla, mahkemeden EVject'in ürünü güvenli olarak nitelendirmesini engellemesini, adaptörün ABD'ye ithalatını yasaklamasını ve şirketin en az 75.000 dolar tazminat ödemesini talep ediyor.

Bu arada, Tesla müşterileri konforuna düşkün otomobil kullanıcıları olarak tanınıyor ancak aracınızı her şarj ettiğiniz sırada, çevreden birinin saldırısına uğrama korkusuyla yaşamak bize çok konforlu bir hayat gibi görünmedi.