QLED olarak da bilinen Quantum Dot LED teknolojisi, Samsung ve TCL tarafından kullanılan bir teknoloji olurken, üretiminde kullanılan bileşenlerin toksik olması endişe yaratıyordu. Neyse ki Japonya'daki bilim insanları, bu zararlı maddeler yerine çevreye zararlı olmayan, hatta gıda olarak da kullanılan alternatifler üzerine yoğunlaşmışlar.
Tom's Hardware'in haberine göre Japonya'daki bilim insanları, pirinç kabuklarının teknoloji dünyasında geniş bir uygulama alanına sahip olduğunu keşfetmişler. Pirinç kabuklarının silikon ve silikon oksit kaynağı olarak kullanılabildiğini ortaya koyan Hiroşima Üniversitesi bilim insanları, şu an kullanım alanının yaygın olmaktan çok uzak olduğunu kabul etmekle birlikte, gelecek vadettiği konusunda birleşiyorlar.
Kuantum nokta teknolojisini kullanan televizyon ve monitörler, OLED ekranlardan daha iyi parlaklık seviyeleri sunmasıyla öne çıkarken, kontrast ve kullanım ömrü konusunda da iyileştirmeler sunuyorlar. Ayrıca piksel yanma riskini bulundurmamasıyla tüketicilere daha huzur veren bir teknoloji olmasıyla tercih edilen QLED panellerin gelecekte gıda atıklarıyla yapılabilecek olması da çevreye karşı duyarlılık noktasında iç rahatlatıyor.
Elbette bunun seri üretimde kullanılması zaman alacaktır. Ancak gerçekleşirse, gıda atıklarına olan yönelimin artacağı muhakkak.