Telegram CEO'su çalışan sayısını açıkladı, uzmanlar ateş püskürdü

Telegram'ın kurucusu Pavel Duvrov, çıktığı bir podcast'te Telegram'daki tek ürün müdürünün kendisi olduğunu söyleyerek, sadece 30 mühendis çalıştırmakla övündü. Ama bu açıklama, güvenlik uzmanları fena halde kızdırdı.

Telegram CEO'su çalışan sayısını açıkladı, uzmanlar ateş püskürdü

Mesajlaşma platformu ve sosyal medya ağı Telegram'ın kurucusu, tüm şirkette sadece otuz mühendisin çalıştığını ve insan kaynakları (İK) departmanının bulunmadığını söyleyerek herkesi şaşırttı.

Pavel Duvrov bu yorumları röportaj podcast'lerinden birinde yaptı. Podcast'te Durov, Telegram'daki tek ürün müdürünün kendisi olduğunu söyledi ve sadece 30 mühendis çalıştırmakla övündü. Daha da kötüsü ekibin "süper verimli" olduğu için bunun sorun olmadığını söyledi.

Görünüşe göre güvenlik uzmanları, Telegram'ın varsayılan olarak uçtan uca şifrelemeyi etkinleştirmemesi, bunun için özel bir algoritmaya sahip olması ve BAE'de bulunan sunuculara sahip olmasıyla zaten kötü bir üne sahip olması nedeniyle habere olumsuz tepki verdi. TechCrunch'a konuşan Electronic Frontier Foundation (EFF) Siber Güvenlik Direktörü Eva Galperin, bunun sadece siber saldırganları teşvik edeceğini belirtti. Galperin; "Eğer bir tehdit aktörü olsaydım, bunu kesinlikle cesaret verici bir haber olarak değerlendirirdim. Her saldırgan son derece yetersiz ve fazla çalışan bir rakibi sever" ifadelerini kullandı.

Galperin sözlerini şöyle sürdürdü: "'Otuz mühendis' demek, yasal taleplerle mücadele edecek kimsenin olmaması, kötüye kullanım ve içerik denetimi sorunlarıyla başa çıkacak bir altyapının bulunmaması anlamına geliyor."