Telefonu şarj ederken kılıfından çıkartmak gerekir mi? İşte bu durumun nedeni...

Telefonların pil ömrünü uzatmak pek çok akıllı telefon sahibinin öncelikleri arasında. Sık sorular sorular arasında telefonu şarj ederken kılıfından çıkartmak gerekir mi sorusu da var. Yanıtına birlikte bakalım...

Telefonu şarj ederken kılıfından çıkartmak gerekir mi? İşte bu durumun nedeni...

Bir telefon piliyle ilgili iki önemli terim vardır. Bir tanesi cihazın yeniden şarja ihtiyaç duymadan çalıştığı süredir. Bir de pilin değiştirilmesi gereken süre vardır. Yani bir tanesi pilin ömrünü bir tanesi pilin kullanım ömrünü ifade eder. Her iki durumda da cihazını nasıl kullandığınız önemlidir. Bu nedenle akıllı telefon üreticileri pil performansını en üst düzeye çıkarmaya yardımcı olacak önerilerde bulunur. Örneğin iPhone telefonun doğrudan güneş ışığına maruz kalmak da dahil olmak üzere sıcak ortamlarda uzun süre şarj edilememesi ve bırakılmamasını önerir. Samsung da aşırı sıcak ve soğuğun pile zarar verebileceğini söyler.

Peki, telefon şarj edilirken kılıfından çıkarılmalı mı? Bu sorunun yanıtı evet. Örneğin Samsung şu tavsiyede bulunur: Cihazınızı belirli kılıfların içindeyken şarj etmek, pil kapasitesini etkileyebilecek aşırı ısı üretebilir. Şarj ettiğinizde cihazınızın ısındığını fark ederseniz, önce kılıfından çıkarın.

BU DURUMUN NEDENİ NE?

Peki, bu durumun nedeni ne? Telefon kılıfları yıllardır kullanılan ürünler arasında. Ancak, telefonunuz şarj olurken kılıfta tutmak aslında pilinize zarar veriyor olabilir. Çünkü ısı piller için kötüdür ve şarj olurken telefon kılıfınızda tutarak üretilen ısıyı hapsedersiniz. Telefonunuza temiz hava vermek için fişe taktığınızda telefon kılıfınızı çıkarın.