Telefonlarınıza gelecek 8 yeni emoji belli oldu

Eğer emojiler duygularınızı anlatmaya yeterli gelmediği için ne yapacağınızı bilemez haldeyseniz, şimdi sakince telefonu masaya bırakın ve haberimizi okuyun. Telefon üreticileri acılarınıza kayıtsız kalamadı ve sizin için 8 yeni emoji tasarladı.

Telefonlarınıza gelecek 8 yeni emoji belli oldu

Gece çok yoruldunuz ve düzgün uyuyamadınız. Sabah kalktınız gözlerinizin altı şiş. Hadi bakalım, bunu sosyal medyada nasıl anlatabilirsiniz? "Gözlerimin altı şiş" diye yazabilirsiniz belki ama kimse okumaz. Size gözlerinizin altının şiş olduğunu anlatacak bir emoji lazım.

Telefon üreticileri şimdi bu çaresiz insanların derdine derman olmak için 8 yeni emojiyi tasarımı yaptı.

Aslında bu emojiler henüz resmiyet kazanmış değil. Unicode Konsorsiyumu'nun bir parçası olan Emojipedia tarafından incelemeye açılan tasarımlar. Yeni emojiler Ekim ayından itibaren cihazlarda görünmeye başlayacak. Bunun için de Eylül ayında resmi olarak onaylanmaları gerekiyor.

10 Eylül 2024'e kadar bu taslaklarda değişiklikler yapılabilir ama büyük ihtimalle ciddi bir revizyon olmayacak.

Neden bayrak emojisi

Bu arada yeni bayrak emojilerinin kabul edilmesi bir süredir durdurulmuştu ancak Unicode Konsorsiyumu Fransa'nın Normandiya kıyılarında, Manş Denizi'ndeki Manş Adaları'nın bir parçası olan Sark'ın bayrağı için bir ayrıcalık yapmış gibi görünüyor zira bu adadaki kullanıcılar bizim bayrağımız neden yok diye ortalığı ayağa kaldırmıştı.