Telefonlar büyürken, "ideal boyut" kavramı da değişiyor. Peki, güncel telefonlar için en ideal boyut hangisi?

Telefonlar büyürken, "ideal" kompakt telefon kavramı da hızla değişiyor. Peki ama bugünün akıllı telefonları için en ideal boyut acaba kaç olmalı?

Akıllı telefonlar için en ideal boyut hangisi?

Günümüzde küçük boyutlu telefonların sonunun geldiğini söyleyebiliriz. Apple bu yıl büyük ihtimalle iPhone mini'yi sonlandırıyor ve artık en küçük Android telefon neredeyse 6 inç boyunda.

Peki ama şu anda bir telefon için ideal boyut ne? The Verge'e göre telefonlar için ideal boyut, içinde bulunduğumuz dönemde 6,1 inç gibi gözüküyor. Ve bu boyut bizce de güncel bir telefon için en iyisi. Bu telefonlar, cebinize sığacak kadar küçükken, kullanıcıların onayını alacak kadar da büyük.

Tabii ki tek başına baktığımızda bu telefonlar çok küçük değil. Ancak diğer telefonlar ile karşılaştırıldığında çok daha küçük ve daha sevimli gözüküyorlar. Samsung Galaxy S22 ve iPhone 13'ün temel modellerinin ikisi de 6.1 inç. Pek çok bölgede bu telefonlar temel olarak Android ve iOS'taki varsayılan en üst seviye telefonlar olarak öne çıkıyor.

Yıllar önce, hepimiz cebimizde 5 inç'lik "küçük" telefonlarla dolaşıyorduk ve bu ekranlar yeterliydi. Ancak zaman içerisinde daha fazla inç kare ve daha fazla piksel istemeye başlayarak şu anda olduğumuz noktaya geldik. En büyük iPhone 6,7 inç ile oldukça devasa bir ekrana sahip.

Ayrıca telefonların boyunu daha da büyütmeye çalışıyoruz ve artık bu yeni, daha büyük ekranlı telefonların cebimize girmeleri için ikiye katlanmaları gerekiyor.