Google uygulaması, telefonların akıl sağlığına ne kadar zararlı olduğunu ölçmek için kullanılıyor

Araştırmacılar, telefonların insanların akıl sağlığı üzerindeki etkilerini ölçmek için kolları sıvadı. Ve bu amaçla Google’ın bu uygulamasını kullanıyorlar...

Google uygulaması ile telefonların akıl sağlığına zararını araştırıyorlar

Oregon Üniversitesi tarafından telefonların akıl sağlığı üzerindeki etkisini ölçmek için gerçekleştirilen bir araştırmada Google’ın Health Studies uygulaması kullanılıyor. Araştırmanın amacı, kullanıcıların telefonlarını nasıl kullandığını ve bu kullanım tarzının sağlık üzerine olan etkilerini belirlemek. Projenin baş araştırmacılarından birinin blog’unda bu çalışmadan elde edilen sonuçların ileride firmalara daha iyi ürünler tasarlama ve hatta eğitim dünyasında yeni düzenlemeler yapma imkanı vereceği öne sürülüyor.

Araştırmacılar, Google uygulamasını kullanma nedenini, bu uygulama sayesinde kullanıcıların telefonlarını gerçekten nasıl kullandıklarını anlama imkanına sahip olmak olarak açıklıyor. İnsanlara telefonlarını nasıl kullandıklarını sorduklarında aldıkları cevaplar bazen yetersiz ve eksik olabiliyor. Uygulama ise tüm aktiviteyi tarafsız ve net bir şekilde kaydediyor. Dahası, bu yöntemi kullanarak araştırmada kullanılan denek sayısını ve veri setini genişletmek de mümkün.

Google’ın Health Studies uygulaması 2020 aralık ayında piyasaya çıkmıştı. İlk çıktığında solunum yolu hastalıkları için yapılan bir araştırmada kullanılıyordu. Bu uygulamayı yükleyen kullanıcılar araştırmacılara çok değerli bilgiler sağladılar. Ancak kimlik bilgilerini paylaşmadılar.

Dört hafta sürecek bu sağlık çalışmasının sonuçları merakla bekleniyor.