Teknolojinin en hızlı ve en ucuzları burada!

Hız eşittir para... Bu herkes tarafından bilinen bir gerçek. Peki istisnalar yok mu? Cevap içeride.

Onlar hem hızlı, hem de ucuz!

İster bir dizüstü olsun, ister harici disk veya bir cep telefonu... Her türden cihaz için uzun süren işlemlerin çözümü daima yüksek hızlı donanımlardır. Fakat fiyatları pahalı diye düşünüyorsanız bir de makalemize göz atın. Chip Online olarak sizler için piyasanın en uygun hız avcılarını inceledik.

Zamanın para olduğu herkes tarafından bilinen bir gerçektir ve hem zaman hem de para hiç kimsede yeterince bulunmaz. Bu kural ne yazık ki teknoloji için de geçerli: Zamandan tasarruf etmenizi sağlayacak hızlı bir cihaz çoğu zaman daha pahalıdır. Bu noktada yalnızca rus zenginlerinin lüks otomobillerinden ve yatlarından bahsetmiyoruz. Dizüstü bilgisayar, sabit disk, monitör, cep telefonu ve yazıcı gibi donanımlar için de kuralımız etkisini sürdürmekte. Fakat istisnalar da yok değil. Peki bu istisna cihazlar hangileri?

Tüm kategorilerden uygun fiyatlı hız avcıları
Farklı ölçülerde dizüstü bilgisayarlar, dijital kameralar, DSLR fotoğraf makinaları, sabit diskler, LCD ekranlar, işlemciler, kablosuz modemler ve ev sinema sistemlerinden oluşan 20 yetenekli ürünü fotoğraf galerimizde bir araya getirdik. Ayrıca makalemizin diğer sayfalarında sizlere özel olarak seçtiğimiz uygun fiyatlı ve zamandan tasarruf sağlayacak güçlü bir turbo dizüstü, USB 3.0 destekli hızlı bir sabit disk, dokunmatik ekranlı jet hızında bir cep telefonu ve işlerinizi çabucak halledebileceğiniz çok fonksiyonlu bir yazıcıyı da tüm ayrıntılarıyla görebilirsiniz.

Önce makalemizin ilerleyen sayfalarına göz atın ve her kategorinin en iyileri ile tanışın. Daha sonra, sizin için seçtiğimiz uygun fiyatlı 20 hız canavarını görmek için galerimizi ziyaret etmeyi de unutmayın!

Turbo Dizüstü: Samsung R580 Aura i5 520M Hawk

Turbo Dizüstü: Samsung R580 Aura i5 520M Hawk
Samsung R580 Aura i5 520M Hawk

Samsung R580 Aura i5-520M Hawk, adını çevik yırtıcı kuşlardan alıyor ve bu ismi gerçekten hakediyor: Yaklaşık 1150$ gibi bir fiyata bu 15,6 inçlik dizüstü masanıza konabilir.

Samsung R580 Aura i5-520M Hawk'ın kırmızı, parlak ve toza dayanıklı kasasıyla özel bir 15,6 inçlik dizüstü olduğunu daha en başta görebiliyorsunuz. İç tarafında ise kasayla uyumlu klavyesi ve touchpad kenarındaki küçük yönlendirme ışıklarıyla bu dizüstü için büyük çaba sarfedildiği gayet açık.

Oyunlar için daha fazla güç
Kasa içinde ise bir Core i5-520 (2,4 GHz, Turbo Boost 2,93 GHz) ve GeForce GT 330M bu kırmızı yarışcının hızına hız katıyor. 4 GB DDR3 bellek ile birlikte güncel oyunları azaltılmış detaylarıyla 15,6 inçlik ekranında oynatabilecek gerekli gücü sağlıyor.
500 GB sabit disk, hızlı network bağlantısı, webcam ve HDMI & eSATA gibi diğer özellikleriyle verdiğiniz paraya kuruşu kuruşuna değiyor. Mobilite konusunda ise Samsung R580 Aura i5-520M Hawk biraz farklı: 48,8 wattlık bataryası testlerimizde 2 saat 58 dakika dayanabildi. Bu nedenle maratoncular değil, kısa mesafe koşucuları için daha ideal.

Fiyat: 990$ + KDV

Jet hızında cep telefonu: Samsung S8000 Jet

Jet hızında cep telefonu: Samsung S8000 Jet
Samsung S8000 Jet

Bu jet tam gaz uçuruyor: Samsung'un zarif telefonu, kasasının içindeki güçlü işlemcisi sayesinde oldukça hızlı ve üstüne üstlük pahalı da değil. Yalnızca 230$ karşılığında S8000'e sahip olabilirsiniz.

Oyun oynamak, SMS yazmak, Facebook hesabınıza göz atmak, müzik dinlemek... Artık birçok telefon tüm bunları eş zamanlı olarak yapabiliyor. Fakat Multitasking olarak adlandırılan bu işlem için her şeyden önemlisi iyi bir işlemci şart. Ve Samsung S8000 Jet bu gücü sağlayacak 800 Mhz hızında bir işlemciyle geliyor.

İşlemci hızına güvenemeyenler için rahatlatıcı bir haberimiz var: Samsung Jet'i piyasanın gözde telefonlarıyla karşılaştırarak detaylı şekilde inceledik. Sonuç ise oldukça etkileyiciydi. HTC HD2 ve iPhone 3GS gibi popüler ve pahalı modellerle yarışmak zorunda kalmasına rağmen muhteşem bir performans gösterdi ve hız açısından bu modellere fazlasıyla yakın olduğunu söyleyebiliriz.

Hızlı sörfçü
Özellikle internet üzerinde sörf konusunda oldukça hızlı olmakla birlikte gayet başarılı fotoğraflar çekiyor. Yani HSDPA ile birlikte UMTS ve 5 megapiksel kamera gibi özellikleri ile verdiğiniz paraya değiyor. Paradan bahsetmişken; Hem dokunmatik hem de hızlı bir telefon için yüklü miktarda para harcamak zorunda değilsiniz. 230$ civarı fiyatıyla Samsung S8000 Jet sizin için oldukça makul bir çözüm olabilir.

Fiyat: 230$ (Yurtdışı satış fiyatı)

Disklerin en hızlısı: Buffalo DriveStation USB 3.0

Disklerin en hızlısı: Buffalo DriveStation USB 3.0
Buffalo DriveStation USB 3.0

O aslında 3,5 inç sabit diskler arasında bir hız şampiyonu ve başka hiç kimse veri iletiminde henüz Buffalo DriveStation USB 3.0 kadar hızlı olamadı. Fren yapan tek şeyi ise fiyatı!

Buffalo DriveStation USB 3.0 (HD-HX2.0TU3-EU) şu sıralar sadece en hızlı 3,5 inçlik harici disk olmakla kalmıyor, aynı zamanda mükemmel fiyat & performans oranıyla da rakipleri karşısında bir adım öne çıkıyor.

USB 3.0 portu üzerinde okuma hızı 116,1 MB/s, yazma hızı ise 109 MB/s ve bu oranlarla USB 2.0 disklerden yaklaşık üç kat daha hızlı. Cihazın üzerinde Firewire veya eSATA çıkışı bulunmuyor. Fakat USB 3.0'ın geri uyumluluğu sayesinde harici diski daha düşük bir hızda herhangi bir USB 2.0 portundan da yönetebiliyorsunuz.

Yeterince alan ve yüksek hız bir arada
Cihazın HD-HX2.0TU3-EU modeli 1 terabaytlık bir alan sunuyor ve fiyatı ise 135$ (Yurtdışı). Kullanabileceğiniz alanın 932 GB olacağını göz önünde bulundurursak GB başına sadece 14 sent ödemiş olacaksınız. Daha fazla disk alanına gereksinim duyanlar için cihazın 1,5 TB ve 2 TB'lık modelleri de mevcut. Ayrıca otomatik açma/kapatma özelliği ve Memeo yedekleme yazılımı da bu ücrete dahil.

Fiyat: 135$ (Yurtdışı satış fiyatı)

İsteyin, anında yazsın: Lexmark Impact S305

İsteyin, anında yazsın: Lexmark Impact S305
Lexmark Impact S305

Dökümanlar, sunumlar ve fotoğraflar derken yazıcılarla fazlaca haşır neşir olanların kaybedecek zamanı yoktur. Ve onları oldukça ağır işlem yapan bir yazıcı kadar hiçbirşey sinirlendiremez. Tavsiyemiz gayet net: Hızı Lexmark'a sorun!

Lexmark Impact S305 yalnızca hızlı yazıp kopyalamıyor, aynı zamanda 4.800 x 1.200 dpi yazdırma çözünürlüğü sayesinde oldukça kaliteli çıktılar almanızı da sağlıyor. 5 sayfalık renkli bir dökümanı yazdırmak sadece 54 saniye, siyah beyaz ise 46 saniye sürüyor ve her iki süre de oldukça iyi. Üstüne üstlük Lexmark, böyle bir yazıcıyı bu kadar ucuza sunarken donanımı da eksik tutmamış: İster WLAN, ister USB, ister hafıza kartı: Tüm yazdırma işlemleri çabucak yerine getiriliyor. Ayrıca PictBridge, S305 için hiç de yabancı bir kelime değil. Bunun yanında fotoğraflar da PC mecburiyeti olmaksızın doğrudan hafıza kartından yazdırılabiliyor.

Ekonomik, hızlı ve sessiz
Lexmark Impact S305 ile zamandan büyük miktarda tasarruf sağlayabilirsiniz. Kartuş kullanımı konusunda da oldukça cimri olmakla birlikte işini oldukça sessiz yaptığı için varlığını bile hissetmeyeceksiniz.

Fiyat: 110$ + KDV

Okuyucu Yorumları