Teknoloji devinde bir yeni işten çıkartma dalgası daha

Intel'i satın almak istediği yönündeki haberlerle gündemde olan Qualcomm, şimdi de yeni bir işten çıkartma dalgası ile manşetlere konu oluyor.

Teknoloji devinde bir yeni işten çıkartma dalgası daha

Geçtiğimiz günlerde Intel'i satın almak istediği yönünde haberlere konu olan Kaliforniya merkezli çip üreticisi Qualcomm, şimdi de işletme maliyetlerini optimize etme stratejisinin bir parçası olarak San Diego’da 200’den fazla çalışanı işten çıkaracağını duyurdu.

226 çalışanı etkileyen işten çıkarmalar 12 Kasım’dan itibaren yürürlüğe girecek ve eyalette faaliyet gösteren şirketler için zorunlu bir bildirim olan Kaliforniya Çalışan Düzenlemeleri ve Yeniden Eğitim Bildirimi’nde (WARN) görüldü. Eyalette yaklaşık 10.000 ve küresel olarak 50.000 çalışanı olduğu söylenen Qualcomm’daki işten çıkarmalarının yaygın olmasının endişe verici olduğu söylenebilir. İşten çıkarmaların şirketin genel merkezi de dahil olmak üzere San Diego bölgesindeki 16 farklı tesisteki çalışanları etkilemesi bekleniyor.

Bir şirket sözcüsü yaptığı açıklamada, işten çıkarmaların şirketin daha geniş kapsamlı iş çeşitlendirme hedefi ile uyumlu olduğunu açıkladı ve “Normal bir iş akışının parçası olarak, yatırımlarımızı, kaynaklarımızı ve yeteneklerimizi öncelik sırasına koyuyor ve önümüzdeki benzeri görülmemiş çeşitlendirme fırsatlarından yararlanmak için en iyi konumda olduğumuzdan emin olmak için düzenliyoruz” dedi.

Şirketin en son işten çıkarma dalgası, 1.000’den fazlası San Diego bölgesinde olan 1.250 çalışanı işten çıkardığı bir önceki dalgayı takip ediyor. Endişe verici bir şekilde, en son işten çıkarmaların arasında beş mühendislik başkan yardımcısı ve bir teknoloji başkan yardımcısı da dahil olmak üzere operasyon, finans ve kıdemli mühendislikteki rolleri etkileyeceği düşünülüyor.

Ancak Qualcomm, yaşanan işten çıkarmalara rağmen 23 Haziran’da sona eren çeyrek için mali raporunda oldukça iyi bir durumda olduğunu göstererek 9,4 milyar dolara ulaşan gelir bildirdi.