Bu yılki TEKNOFEST'te 2 rekor kırıldı

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde düzenlenen TEKNOFEST, 27 Nisan-1 Mayıs'ta İstanbul Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirildi. Bu yılki TEKNOFEST'te iki rekora imza atıldığı açıklandı.

Bu yılki TEKNOFEST'te 2 rekor kırıldı

Bu yılki TEKNOFEST'te 41 ana yarışma, 102 farklı kategoride düzenlendi ve bu yarışmalara 332 bin takım ve 1 milyondan fazla yarışmacı katıldı. Teknoloji yarışmaları çip tasarım, akıllı ulaşım, biyoteknoloji inovasyon, çip tasarım, dikey inişli roket, eğitim teknolojileri, engelsiz yaşam gibi pek çok fikri de bir araya getirmiş oldu.

YARIŞMALARA 1 MİLYONDAN FAZLA GENÇ KATILDI

TEKNOFEST Yönetim Kurulu ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, kapanış töreninde yaptığı konuşmada TEKNOFEST'in rekorlar kıra kıra ilerlediğini söyledi. Bayraktar, "Bu yıl yarışmalarımıza 1 milyondan fazla genç kardeşimiz başvurdu. Bu yılın ilk rekorunu yarışmacı kardeşlerimiz kırdı." dedi.

2.5 MİLYONDAN FAZLA KİŞİ KATILDI

Selçuk Bayraktar, 2019'da 1 milyon 720 bin ziyaretçiyle dünya rekoru kırdıklarını hatırlatarak, "Dün 1 milyon kardeşimiz Milli Teknoloji Hamlesi'yle buluşmak için yiğitlerin meydanı Atatürk Havalimanı'na koştu. Şu an itibarıyla dünya çapında başka bir rekora da imza attık. TEKNOFEST 2023, 2,5 milyonu aşan ziyaretçiyle 'dünyanın en büyük organizasyonu' olarak tarihe geçti. Bunu hep birlikte başardık" diye konuştu.

ANKARA VE İSTANBUL'DA DA DÜZENLENECEK

Bayraktar, geçen yıl TEKNOFEST'i Cumhuriyetin 100. yılına yakışır bir şekilde 3 büyük şehirde yapmaya karar verdiklerini belirterek, "İnşallah 100. yılımızda başkentimiz Ankara'da ve istiklalimizin sembol şehri İzmir'de TEKNOFEST'ler düzenleyeceğiz." dedi.

Bu yılki TEKNOFEST'te Akıncı Taaruzi İnsansız Hava Aracı (TİHA), Bayraktar TB2, Kızılelma, Hürkuş, Aksungur/Anka, Atak Helikopter, Gyrocopter, Gökbey Helikopter, MB-339NAT Fursan Al-Emarat, S-70 Skorsky, BEL 429 Helikopter, Cirrus/Cesna ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait F-16 uçakları ile SoloTürk ve Türk Yıldızları'nın akrobasi uçuşları yapıldı. Bu yıl Bayraktar Kızılelma ve Solo Türk, gökyüzünde ilk kez birlikte uçuş yaptı.