Tek kelimeyle mükemmel; Lifebook T4010

Fujitsu Siemens Computers, 2 kg’ın altında ağırlığa sahip, modüler bir sürücü yuvası içeren dünyanın ilk dönüştürülebilir notebookunu üretti. Sahip olduğu ikinci pili ile doldurulmadan 8.5 saate kadar kesintisiz çalışabilen taşınabilir Lifebook T4010, ekranı basit bir şekilde çevrildiğinde notebook

Tek kelimeyle mükemmel; Lifebook T4010

Elle not almak sadece klavyenin sesini kesmiyor, ekran da artık iletişim için fiziksel bir engel olmaktan çıkıyor. Diğer traraftan eşsiz ekran teknoloji oldukça geniş bir görüntü açısı sağlıyor, yani birkaç kişi aynı anda ekrandakileri görebiliyorlar. Kasım ayından itibaren tüm dünya ile birlikte ülkemizde de satışa sunulan Lifebook T 4010’un fiyatı, KDV hariç 2299 USD.

Intel® Centrino® Mobile Technology ile donanmış olan ve modele bağlı olarak 1.6 veya 1.8 GHz’lik Intel Pentium® M işlemci içeren Lifebook T4010, üst seviyede bir performans, kablosuz çalışma olanağı ve uzun pil ömrü sunuyor. Entegre Bluetooth, kablosuz LAN, FireWire, USB 2.0, IrDA, modem ve SD/bellek çubuğu yuvası sayesinde, diğer cihazlara bağlanmak ve veri alışverişi yapmak neredeyse sınırsız. Ayrıca, ikinci pilin yerine, ikinci bir sabit disk veya optik sürücü (DVD kaydedici gibi) takılabiliyor.

Lifebook T4010 ve Microsoft Windows Tablet PC Edition 2005 işletim sisteminin sağladığı pek çok özellik, gerçek anlamda zaman tasarrufu sağlıyor. Örneğin oldukça zaman alan toplantıları izleyip not tutma işi, elyazısını normal kelime işlem metinine dönüştürebilen elyazısı tanıma programı sayesinde kolayca çözümleniyor. Lifebook T4010 bir projektör olarak da kullanılabiliyor ve klasik toplantı tepegözlerinin yerini rahatlıkla alıyor, aynı zamanda sunular toplantıya katılanlara elektronik format olarak da hemen verilebiliyor. Eskizler doğrudan ekrana çiziliyor, notlar doğrudan sunulara ve e-mail’lere yazılabiliyor.

Okuyucu Yorumları