Apple TV+’tan FIFA 23’e sürpriz transfer: Ted Lasso, EA Sports FIFA 23'e geliyor

Apple TV+ platformunun sevilen karakteri Ted Lasso ve takımı AFC Richmond, EA Sports FIFA 23'e geliyor.

Apple TV+’tan FIFA 23’e sürpriz transfer

Apple TV+’ın popüler dizisi Ted Lasso’daki Jason Sudeikis karakterinin EA Sports'un yakında piyasaya çıkacak oyunu FIFA 23'te yer alacağı bildirildi. Ted Lasso, dizinin kurgusal futbol kulübü AFC Richmond ile birlikte bir yönetici olarak oyuncular tarafından oynanabilecek.

EA (Electronic Arts) bu haberi herkesin "en sevdiği bıyıklı menajeri" gösteren bir fragmanla birlikte duyurdu. EA, bu haberle birlikte dizinin fanlarını da oyuna çekmeyi düşünüyor ve oyuna, yeni oyuncular getireceğini umuyor.

Apple TV+ dizisi geçtiğimiz günlerde Üstün Komedi dalında ikinci Emmy ödülünü kazanarak bir dizi için etkileyici bir başarıya imza atmıştı.

EA Sports FIFA Marka Başkan Yardımcısı David Jackson konuyla ilgili olarak, "Ted Lasso karakteri, kısa sürede futbol tutkusunu ve inancın gücünü dünya çapında milyonlarca hayran için hayata geçiren kültürel bir fenomen haline geldi” şeklinde bir açıklamada bulundu. Sudeikis de yaptığı açıklamada, "Hayranlarımızın en sevdikleri AFC Richmond karakterleriyle oynama ve onlara karşı oynama fırsatına sahip olmalarını 4 gözle bekliyoruz" dedi.

Oyuncular kariyer modunda Ted Lasso'yu menajer olarak seçebilecekler. Ayrıca kendi menajerlerini hazırlama, AFC Richmond'ı kontrol etmek için gerçek dünyadan lisanslı bir menajer seçme ve hatta bir oyuncu geliştirip herhangi bir ligde AFC Richmond kadrosuna katılma seçenekleri de oyunda yer alacak. "Ted Lasso" takımı The Greyhounds, Kickoff, Online Friendlies ve Online Seasons oyun modlarında "Rest of the World" liginin bir parçası olarak görünecek. EA ayrıca Ted Lasso ve Coach Beard menajer eşyaları, AFC Richmond formaları, rozetler, bayraklar ve daha fazlası gibi kilidi açılacak eşyaların da oyunda olacağını duyurdu. AFC Richmond'ın stadyumu Nelson Road, Pro Kulüplerde yer alacak.

FIFA 23’ün 30 Eylül'de PlayStation 5, PS4, Xbox Series X/S, PC, Stadia ve Xbox One'da dünya çapında satışa sunulması bekleniyor. Ultimate Edition’ı satın alan oyuncular ise oyuna 27 Eylül'de erken erişme şansına sahip olacaklar.