TECNO AI Vision, IFA Berlin 2024'te tanıtıldı

TECNO, IFA Berlin 2024'te TECNO AI Vision'ı duyurdu. TECNO AI, üretkenliği artıracak, daha fazla pratik değer sunacak ve yaratıcı eğlenceyi kolaylaştıracak bir dizi yapay zeka işlevini kullanıma sunuyor.

TECNO AI Vision, IFA Berlin 2024'te tanıtıldı

TECNO, IFA Berlin 2024'te TECNO AI Vision'ı duyurdu. TECNO AI, üretkenliği artıracak, daha fazla pratik değer sunacak ve günlük kullanımı ve eğlenceyi kolaylaştıracak bir dizi yapay zeka işlevini kullanıma sunarken, bu özelliklerin yakında TECNO’nun akıllı cihaz ekosistemine entegre edileceği açıklandı.

TECNO AI Vision, AI yazma, çeviri, arama, çizim ve daha birçok gelişmiş yapay zeka özelliğini içeriyor. Gelecekte, yapay zeka stratejisine daha fazla yatırım yapacağını da açıklayan TECNO, AI Vision'un merkezinde, kullanıcının günlük işlerini daha verimli hale getirmeyi amaçlayan ve verimliliği artıran yeni geliştirilmiş Ella AI Asistanın bulunduğunu söylüyor. TECNO AI Asistanı artık Gemini'ye bağlı durumda ve bu da onun kullanıcılarla etkileşime geçme şeklini yeniliyor.

TECNO AI Asistanı’nın Akıllı Soru-Cevap (Smart Q&A) konuşma işlevi, kullanıcılarla tek bir cevap yerine sürekli bir diyalog akışı içinde etkileşime girebiliyor. Kullanıcılar hava durumunu göre nasıl giyinmeleri gerektiğini, günlerini planlama noktasındaki sorularını sorabiliyor ve basit görevlerden daha karmaşık problemlere kadar TECNO AI Asistanı'nı kullanabiliyorlar.

TECNO AI Vision ayrıca Real-Time Translation (Gerçek Zamanlı Çeviri) ile iletişim noktasında da yardımcı olabiliyor. Böylece yeni bir dil öğrenirken veya yabancılarla yapılacak görüşmelerde konuşmayı metne çevirebiliyor ve kullanıcıların daha akıcı küresel konuşmalar yapmasını sağlıyor.

TECNO, yapay zeka noktasında ayrıca AI Yazma (Writing) işlevleri ve AI Search (Arama) özelliğinin de cihazlarında kullanılabileceğini söylerken, konuyla ilgili olarak TECNO Genel Müdürü Jack Guo ise şu açıklamayı yapıyor: “TECNO, her zaman gelişmekte olan küresel pazarlarda dijital deneyimi devrim niteliğinde dönüştürmeye kendini adamıştır. Yapay zeka çağı şekillenirken, yeni dijital teknolojilerin gelişimi hızla devam ediyor ve dijital uçurum giderek daha belirgin hale geliyor. TECNO, en ileri yapay zeka teknolojisini ve yenilikleri gelişmekte olan pazarlara taşımayı amaçlıyor, böylece dünyadaki her tüketici, yapay zekanın getireceği üretkenlik, kolaylık ve yaratıcılıktan eşit ve adil bir şekilde yararlanabilir.”