Team Paribu Yeni Projelerini Açıkladı

Team Paribu'nun kapsamının genişletildiği açıklandı. Düzenlenen basın toplantısında yeni projeler tanıtıldı.

Team Paribu Yeni Projelerini Açıkladı

Türkiye'nin kripto para platformu Paribu, Türk sporuna ve genç sporculara destek olmak için Team Paribu'yu kurmuştu. Kısa süre önce gerçekleştirilen basın toplantısıyla birlikte Team Paribu'nun kapsamının genişletildiği açıklandı. Bu yıl ekibe 3 kişi daha katıldı. Şimdi Team Paribu'nun sporcu ekibinde 10 kişi bulunuyor.

Bu isimler şöyle sıralanıyor; 2021 yılında Türkiye kadın millî voleybol takımı kaptanı Eda Erdem kaptanlığında, millî cimnastikçi Ahmet Önder, millî rüzgâr sörfçüsü Dilara Uralp, millî modern pentatlet İlke Özyüksel, millî basketbolcu Sertaç Şanlı, millî yüzücü Nida Eliz Üstündağ ve millî atlet Berfe Sancak, millî karateci Dilara Bozan, millî eskrimci Deniz Selin Ünlüdağ ve millî serbest dalışçı Fatma Uruk.

Team Paribu 2022'de Neler Yapacak?

Team Paribu, bu yıl yeni projeleri ile sporcuları desteklemeye devam edecek. Bu kapsamdaki projelerden biri Team Paribu Mentor. Team Paribu’daki her sporcu, kendi branşlarına göre belirlenen yaş aralığı dahilinde 3 genç sporcuya mentorluk yapacak. Gençler, kendilerine örnek aldıkları sporcuların deneyimlerini dinleyerek hem spor hem spor dışı hayatları konusunda tavsiyeler alabilecek.

Team Paribu Atölye de bir diğer proje. Bu proje kapsamında çocukları spora yönlendirmek, milli sporcuların nasıl çalıştıklarını kamuoyuna gösterebilmek ve kamuoyunda popüler bir konumda olmayan branşlar konusunda halkı bilgilendirme amaçlı herkesin katılabileceği atölyeler düzenlenecek.

Bir diğer projeyse Team Paribu Seninle Projesi. Şubat ayı itibarıyla İhtiyaç Haritası'nda 3000'i aşkın ihtiyaç kalemi bulunuyor. Bunların yüzde 11'ini de spor malzemeleri oluşturuyor. Burada Team Paribu Seninle projesi devreye girecek ve yıl boyunca gençlerin spora erişiminin önünde engel yaratan bu ihtiyaçların tamamının karşılanması sağlanacak.

Paribu Spor ve Spor Dalları Hakkında Algı Araştırmasının Sonuçları

XSIGHTS Araştırma ve Danışmanlık şirketi tarafından gerçekleştirilen Paribu Spor ve Spor Dalları Hakkında Algı Araştırması, 21 Şubat - 2 Mart 2022 tarihleri arasında 385 katılımcı ile yapıldı.

Araştırmanın sonucu şu şekilde:

Katılımcıların yüzde 91’i profesyonel sporcu olmak için spora çocuklukta başlanması gerektiğini düşünürken, ideal yaş olarak da yüzde 57,5 oranla 6 ve 10 yaş arası olarak belirtilmiş.
Katılımcıların yüzde 75,5’i çocuğunun sporculuk mesleğini yapmasını istemekte.
18 yaş altı çocuğu olan katılımcılara okulla beraber spor kariyeri yapılır mı diye sorulduğunda %79’u yapılacağını yüzde 10’u yapılmayacağını belirtmiştir. yüzde 11’i bu konuda kararsız kalmaktadır.
Katılımcıların 28,8’i spor ekipmanlarına bütçe ayırmaktayken, yüzde 45,2’si sporun pahalı bir uğraş olduğunu belirtiyor.
Katılımcıların yüzde 91’i spora çocukluk yaşlarında başlayarak profesyonel sporcu olunacağını düşünüyor.
yüzde 29,3’ü spor yapmanın çocuklara sağlık açısından fayda sağladığını düşünüyor. Sporun sağlık dışındaki katkıları arasında yüzde 21,5 ile vücut gelişimi, yüzde 17,5 ile sosyallik ve yüzde 9 ile psikolojik destek yer alıyor.

Bu haber CHIP Online ve BTCHaber işbirliği ile hazırlanmıştır.