Renkli kağıt benzeri ekran teknolojisi: NXTPAPER 2.0 tanıtıldı

TCL, en yeni tabletleri için geliştirdiği renkli kağıt benzeri ekran teknolojisi NXTPAPER 2.0'i MWC 2023'de resmi olarak tanıttı.

Yeni ekran sürprizi: NXTPAPER 2.0 tanıtıldı

TCL bu yıl Mobil Dünya Kongresi'ne bir dizi bütçe dostu yeni donanımla geri döndü. Tanıttığı cihazların yanı sıra şirket, NXTPAPER 2.0 adını verdiği, renkli kağıt benzeri ekran teknolojisinin yeni bir versiyonunu geliştirdiğini de duyurdu.

TCL, önceki sürümle karşılaştırıldığında NXTPAPER 2.0'ın 500 nit'e kadar yüzde 150 daha fazla parlaklık sağladığını ve böylece gün boyunca dışarıda kullanmayı kolaylaştırdığını söylüyor. Şirket, donanım düzeyinde filtreleme sayesinde teknolojinin TÜV onaylı mavi ışık azaltma seviyelerini aştığını iddia ediyor.

TCL, bu teknolojinin renk doğruluğunu korurken ve ekran sararmasını önlerken göz sağlığınızı korumaya yardımcı olabileceğini söylüyor. Ekranın renk sıcaklığı da zamana ve ortama göre otomatik olarak ayarlanacak.

Kullanıcılar yakında NXTPAPER 2.0'ı yeni bir TCL tablette deneyimleyebilecekler. NXTPAPER 11, 11 inç, 2K ekrana sahip olarak geliyor. TCL bu tableti, renkleri "daha cesur ve daha gerçekçi" hale getiren AI Visual Boost adlı bir özellikle donattığı söylüyor. Android 13 işletim sistemli ve 8 sekiz çekirdekli bir işlemci ile çalışan tabletin ön ve arka kameraları 8MP çözünürlüğünde olurken, tablette 4 hoparlör, çift mikrofon ve 8.000mAh batarya yer alıyor . 462gr. ağırlığa sahip olan tablet 249 dolardan başlıyor ve ilk olarak mayıs ayında Avrupa'da satışa sunulacak.

TCL TAB 11

TCL’in bir diğer duyurduğu tablet de TCL TAB 11 oluyor. TCL TAB 11, 2K NXTVISION ekrandan oluşuyor ve 11 inç büyüklüğünde görüntü sunuyor. Bunun dışında NXTPAPER 11 ile benzer özelliklere sahip. Bu tablet de mayıs ayında satışa sunulacak ve fiyatı 179 dolardan başlayacak. Tabletin LTE'li versiyonu ise 209 dolardan başlayacak. Tabletlerin Türkiye fiyatları ise henüz belli değil.

TCL’in telefon cephesinde de yenilikler var. TCL 40 XE 5G isimli modeli şirketin en yeni telefonu oluyor. 5G desteğine sahip olan telefonun fiyatı ise oldukça iddiaşı. 169 dolar fiyat etiketine sahip olan TCL 40 XE 5G, 90Hz yenileme hızına ve 180Hz dokunmatik örneklemeye sahip 6,56 inç HD+ ekrana sahip. Arka kamera dizisinde 13MP ana kamera ve 2MP derinlik ve makro sensörleri bulunuyor. Ön tarafta ise 8MP lens bulunuyor. Telefon 2.2GHz sekiz çekirdekli işlemciye ve 4GB RAM'e sahip. Sadece 64GB depolama alanı var, ancak microSD aracılığıyla 1TB daha ekleyebilirsiniz. 40 XE 5G haziran ayında satışa sunulacak. Türkiye tarihi henüz belli değil.