Evet, TCL 10 Plus'ı 1 ay kadar önce incelemiştim. Özellikle tasarımı ile ekran yetenekleriyle fark yarattığından bahsettiğim TCL 10 Plus'ın pil ömrü konusunda da başarılı, sınıfına uygun performans gösteren ve kameralarıyla da ihtiyacı karşılayan bir model olduğundan bahsetmiştim. Peki, 1 ay boyu kullandığım TCL 10 Plus ne durumda? Hala alınır mı? Şimdi gelin, 30 günlük kullanım sonucunda TCL 10 Plus bizlere neler sunmuş, ne gibi aksilikler yaşatmış; bu soruları hep birlikte yanıtlayalım.
Tasarım: TCL 10 Plus Yere Düşerse Ne Olur?
İncelemede de detaylı olarak bahsettiğim gibi TCL 10 Plus, tasarımıyla bu süre içinde gayet beğenerek kullandığım bir telefon oldu. Çok kibar bulduğumuzu söylemiştim, hala da aynı şekilde düşünüyorum. Güzel görünüyor ve elde iyi bir dengede duruyor. Özellikle ekran kenarlarının kavisli olması sayesinde sağlanan görüntüde olduğu kadar telefonu kavrama noktasında da rahat ediyorsunuz.
Öte yandan tasarıma ilişkin olarak şunu da söylemek gerek. 1 ay süre içinde birkaç defa talihsiz şekilde elimden düşürdüm bu telefonu. İkisi de tatildeyken başıma geldi. Birinde otururken cebimden beton zemine düştü, diğerinde de yine bir kafede masa üzerinde ahşap zemine düştü. Neyse ki kutu içeriğindeki silikon kılıfı takmıştım, o nedenle herhangi bir sorun yaşamadım, çevresinde bir çizik dahi yok. Ancak ekranında da çizik olmaması önemli bir detay, zira ekran üzerinde bir koruma filmi yoktu.
Bunda kuşkusuz telefonun ekranında Corning Gorilla Glass korumasının devreye girdiğini söylemek lazım. Bu sayede ekranda bir problem yok.
Ekran: TCL 10 Plus Netflix Deneyimi Nasıl?
Ekran demişken, biraz da ekran deneyiminden bahsedelim. Ekran gerçekten muazzam görüntü üretiyor. Dedim ya, tatildeyken de TCL 10 Plus'ı kullandım ve plajdayken parlak güneş ışığı altında ekran görünürlüğünü gayet iyi seviyede buldum. Elbette Instagram'a koyacağınız bir fotoğrafa filtre efekti uygulamıyorsanız o başka, güneş altında hiçbir ekranda o filtreden emin olamazsınız. Fakat ekran okunabilirliği gayet iyi seviyede bu telefonda.
Ekran özelliklerini tekrar hatırlatmak gerekirse, TCL 10 Plus'ın ekranı 6.47 inç boyutunda AMOLED panelden oluşuyor. HDR 10 desteği var ve bundan özellikle Netflix gibi platformlardan film izlerken çok yararlanıyorsunuz. Ekranın Full HD+ çözünürlüğünde ve 398 ppi piksel yoğunluğuna sahip olması, film görüntülemesinin yanında, ekranda ne varsa, iyi görünmesini sağlıyor zaten.
Bu telefonun ekranının ayrıca özel bir durumu da var, onu da atlamayalım. Bu ekranda NXTVISION adında bir teknoloji kullanılıyor. TCL patentli olan bu ekran teknolojisi, görüntü performansını arttırmaya yarıyor. Yani bunu şöyle düşünün: Ekrandaki görüntüye farklı ışıklandırılmış ortamlarda bakarken, ekran o ortama, ışık şartlarına göre optimize edilerek, daha iyi şekilde görüntüleniyor. İşte az önce bahsettiğim, güneş altında ekran görünürlüğünün daha iyi olmasının sebeplerinden biri de bu oluyor. Ekrana karanlık bir ortamda bakıyorsanız ise zaten siyahlar tam siyah, renkler gayet doygun ve canlı şekilde ekranda yer alıyor ki, bu sayede de ekran performansıyla fazlasıyla beğendiğim bir telefon oldu TCL 10 Plus.
Performans: TCL 10 Plus Alınır mı?
Sadece filmlerde değil elbette. Telefonda bu süre içinde çok sayıda oyun da oynadım tabii ki. Özellikle son 4 yıldır mobil platformda oynadığım Boom Beach'in yanında tabii ki PUBG başta olmak üzere, boş zamanlarda Dumb Ways, Asphalt 9, Lemmings ve -eskiler bilirler- Road Fighter bu telefonda en çok oynadığım oyunlar arasındaydı.
Telefonun özellikleri de iyi oyun performansını karşılayabilir türde zaten. Bu konuda bir problemi yok telefonun. İşlemci hanesinde Qualcomm Snapdragon 665 bulunuyor ve 8 çekirdekli yapıda olan bu işlemciye daha önce pek çok test uygulamıştık hatırlarsanız.
Performans anlamında günlük kullanım ve yoğun kullanımlarda ihtiyacımı karşılayan TCL 10 Plus ile bu süre içinde elbette tüm sosyal medya hesaplarımı yönetmenin dışında, günlük telefon konuşmalarımı ve yazışmalarımı yaptım, Instagram video optimize yazılımlarını kullandım, yolda bol bol Spotify dinledim, akşamları Netflix'ten film izledim ve elbette herkes gibi oyun oynadım. Bunun neticesinde de memnun kaldığımı rahatlıkla söyleyebilirim. Bunun yanında benzer şeyi pil performansı hakkında da söyleyebilirim.
Telefonun batarya kapasitesi 4500 mAh gücünde. Bu batarya yukarıdaki kullanımla bana gün içinde yetti. Ancak tabii ki çok oyun oynayınca durum farklı olur tabii ki; neyse ki benim o kadar vaktim olmadı. Fakat normal bir kullanımla günü noktalayabiliyorsunuz. Hafta sonları ise daha az kullandığım için cumartesi sabah şarjdan çıkarttıktan sonra pazar akşamına kadar pek şarj etmem gerekmedi. Şarj konusu da gayet hızlı. Telefonda Quick Charge 3 hızlı şarj desteği var ve bu sayede kısa süre içinde şarj oluyor.
Kamera: TCL 10 Plus ile Nasıl Fotoğraflar Çektik?
Peki, bu 1 ay içinde kameraları nasıldı? Tatile de gittin, orada da kullanmışsın; hani fotoğraflar diyebilirsiniz. Bazılarını da videoda paylaşıyorum.
Son dönemde akıllı telefon pazarı adeta megapiksel savaşlarına sahne oluyor, markalar telefonların kamera üzerine kamera ekliyor, biliyorsunuz. TCL de bunlardan biri. Bu telefonda da arkada 4 kamera var. Bu kameralar da 48 MP ana kamera, 8 MP geniş açılı kamera olurken, diğer kameralar da 2 MP şeklinde makro çekim ve derinlik sensörü olarak atanmış.
Peki, bu kameralar nasıl çalışıyor? Aslında pek fotoğraf çekmem ama tatilde işte ister istemez birkaç kare çekiyor insan. Sonuçları sizler de görüyorsunuz; telefonla gündüz şartlarında yapılan çekimler gayet güzel görünüyor. Ayrıca düşük ışıkta da, ters ışıkta da, gece de fotoğraflar çektim. Az önce bahsettiğim NXTVISION teknolojisi kamerada da yapay zeka yardıma koşuyor. Böylece tıpkı ekranda olduğu gibi, fotoğraf çekimi sırasında da ortam ışık şartlarına göre en iyi kamera için kamerayı hazırlıyor.
Yaptığım çekimler arasında 16 MP'lik ön kamerayla da fotoğraflar var. Sonuçlar beni tatmin etti, ancak Güneş'i arkanıza aldığınızda, her telefonda ancak bu derece bir görüntü alıyorsunuz. Ona da yapacak bir şey yok.
Siz de kameranın performansıyla ve fotoğraf kalitesiyle ilgili düşüncelerinizi aşağıda yorum olarak yazabilirsiniz.
TCL 10 Plus ile yaptığımız fotoğraf çekimlerini yukarıdaki videoda görebilirsiniz.
Bu da Bonusu
Bu arada son olarak şunu da söylemem lazım. Bu telefonda Süper Bluetooth adında bir özellik var ve özellikle kalabalık gruplarda bu oldukça eğlenceli oluyor. Bu telefonun Bluetooth 5 desteğinden faydalanarak 4 adede kadar Bluetooth kulaklık veya hoparlöre bağlanabiliyorsunuz. Benim de tatilde arkadaşlarımla denediğim bu özellikten çok keyif aldığımı söylemem gerek.
Sonuç
Evet, sonuç olarak toparlayacak olursak, TCL 10 Plus 1 ay içinde bana iyi bir şekilde eşlik etti. Ekran ve performansıyla gayet beğendiğim bir telefon O nedenle uzun soluklu ve keyif alarak kullanacağınız bir telefon arıyorsanız TCL 10 Plus'ı öneririm.
Önerilen Fiyat: 3999 TL
TCL 10 Plus Teknik Özellikler
- İşletim Sistemi: Android 10
- İşlemci: Qualcomm Snapdragon 665
- Çekirdek: 8
- İşlemci Hızı: 2.0 GHz & 1.8 GHz
- Ekran Teknolojisi: AMOLED
- Ekran Boyutu: 6.47 inç
- Ekran Çözünürlüğü: 1080×2340 px
- Bellek (RAM): 6 GB
- Grafik İşlemci: Adreno 610
- Dahili Depolama: 64 GB
- Arttırılabilir Hafıza: Var
- Ön Kamera: 16 MP
- Arka Kamera: 48 MP & 8 MP & 2 MP & 2 MP
- Batarya: 4500 mAh
- Çift SIM Desteği: Var
- Wi-Fi: 802.11ac
- Bluetooth: 5.0
- GPS: Var
- LTE: Var
- NFC: Var
- FM Radyo: Yok
- Parmak İzi Sensörü: Var
- Yüz Tanıma: Var
- Boyutlar: 72 x 158 x 8.9 mm
- Ağırlık: 172 gr.