Tarihin ilk elektrikli Corvette’i E-Ray, Chevrolet tarafından yanlışlıkla sızdırıldı

Chevrolet, ilk elektrikli Corvette modeli olacak olan E-Ray’i kendi eliyle, kendi sitesi üzerinden sızdırdı.

Tarihin ilk elektrikli Corvette’i E-Ray “yanlışlıkla” sızdı

Chevrolet yanlışlıkla ilk elektrikli Corvette'ini internete sızdırdı. CorvetteBlogger, Corvette Forum ve pek çok hayran, GM'nin 2024 Corvette E-Ray hibridini Chevrolet’in çevrimiçi görselleştirici aracı aracılığıyla kısa bir süre için gözler önüne serdiğini keşfetti. Tasarım, C8 Z06'nın geniş gövdesini normal modelin egzoz borularıyla birleştiriyor; yeni renkler ve modele özel jantlar gibi küçük kozmetik ince ayarlar sunuyor.

Motor bölmesinin görüntüleri, E-Ray'in normal C8 Corvette'in LT2 V8 motorunu kullanacağını gösteriyor. Jalopnik'in açıkladığı gibi geçmiş raporlar, dört tekerlekten çekiş sağlamak için ön aksta bir elektrik motoru kullanılacağını öne sürüyordu. Bu, 605hp sunabilir. 605 beygir gücünün 490’ı içten yanmalı motordan, 115’i elektrikli motordan geliyor. Bir şarj bağlantı noktasının olmaması, bunun bir fişten ziyade geleneksel bir hibrit olduğunu gösteriyor.

E-Ray, Chevrolet’inikonik spor arabasını elektriklendirme planlarının sadece başlangıcı. Şirketin tam bir Corvette EV geliştirme aşamasında olduğu, gelecekteki hibritlerin 2024'te 800HP ZR1'i ve 2025'te 1.000HP Zora'yı içereceği söyleniyor.

Daha fazla haber için: Otomobil Haberleri