Tarih, projeksiyonla tekrar canlanıyor

Projeksiyon ürünleri, görsel sanatlarda, mekan enstalasyonlarında hayatın pek çok alanında yeni bir dönem başlatmayı amaçlıyor.

Tarih, projeksiyonla tekrar canlanıyor

Dijital sanat dünyasında projeksiyon cihazlarının kullanımı hızla artıyor. Görsel sanatlar, performans sanatları ve mekan enstalasyonları gibi çeşitli sanat dallarında kullanılan projeksiyon teknolojisi, etkileyici ve sürükleyici sanatsal deneyimler yaratıyor.

Epson’un projeksiyon ürünleri, görsel sanatlar alanında dijital resimlerin ve videoların büyük ölçekli ve yüksek çözünürlüklü sunumlarını sağlamak için kullanılıyor. Aynı zamanda, karmaşık desenler, renkler ve hareketli görseller ile deneysel bir boyut kazandırarak, sanat eserlerinin etkileyici hale getirilmesine olanak tanıyor. Performans sanatlarında, özellikle dans ve tiyatro gibi dallarda projeksiyon aletlerinin kullanımı artıyor. Sahne tasarımlarında, projeksiyonlar, ışık ve görsel efektlerle birleşerek etkileyici ve sürükleyici bir atmosfer yaratıyor. Bu sayede, sanatçılar ve izleyiciler arasında etkileşim sağlanıyor.

Mekansal enstalasyonlarda ise projeksiyon aletleri, mekanları dönüştürerek sanatsal deneyimler sunuyor. Özellikle mimari yapıların yüzeylerine yansıtılan görsellerle, yapılar sanatsal birer objeye dönüşüyor ve izleyiciler için yeni deneyimler yaratılıyor.

Epson’un lazer projeksiyon ürünleri de Türkiye’nin en önemli sergileri ve müzelerinde sanat ve tarihi canlandırıyor. Hope Alkazar’dan, X-Media Art Museum by DAS DAS’a, Alice Müzikali’nden Truva Müzesi’ne projeksiyonlar etkileyici deneyimler sunuyor.

Sanatı geniş kitlelere yayıyor

Epson Türkiye Görüntüleme Ürünleri Yöneticisi Mustafa Akmaz, üst düzey projeksiyon ürünleriyle sanatın teknolojiyle birleşerek daha fazla kişiye ulaştığını belirterek şöyle konuşuyor: “Sanat teknolojiyle interaktif hale geliyor. Türkiye’de Hope Alkazar etkinlik alanında toplam 20 adet Epson EB-L1750U model 15.000 lümenlik 4Ke lazer projeksiyon ve EB-L20000U model 20.000 lümenlik lazer projeksiyon kullanılıyor. Antalya’da Land of Legends otel Samskara enstalasyonunda da 44 projeksiyon kullanılıyor. Alice Müzikali’nde görsel şovlar Epson projeksiyonlarla yapılıyor. X-Media Art Museum by DAS DAS’ta 18 adet EB-L1755U aktif olarak çalışıyor. Pilot Galeri’nin de sponsorluğunu yürütüyoruz. Çanakkale Truva Müzesi’nde de Epson projeksiyonları kullanıyor. Truva’da tarihin teknolojiyle canlandığını görüyoruz.”

Epson, 12 markanın bulunduğu Türkiye projeksiyon pazarında yüzde 30’dan fazla paya sahip. 33 binden fazla projeksiyon satılan pazarda projeksiyon ve kurulumun yapıldığı alana özel mobilya tasarımı da yapılıyor.

Epson, sürükleyici bir büyük ekran deneyimi arayan film tutkunları, spor hayranları ve oyun meraklıları için ev sineması projektörleri de sunuyor. 4K PRO-UHD çözünürlüğe sahip EH-LS800, duvara 2,3 cm mesafede konumlanarak 150 inçe kadar görüntü verirken EH-TW6150, 20 milisaniyelik tepkime hızıyla oyun meraklılarına hitap ediyor.

Epson, projeksiyon ailesini genişletiyor

Yeni teknolojiler ile donatılan ürünler, evde dev ekran deneyimi yaşamak isteyen film, oyun ve spor tutkunları için geliştirilmiş. Epson’da dahili Android TV'ye sahip uygun maliyetli 4K PRO-UHD giriş seviyesi projektörlerinden, 4K-PRO UHD'li en yeni Epson EpiqVision Ultra Projektöre kadar her bütçeye uygun bir projektör bulunuyor.

İlk süper ultra kısa mesafe modelleri

Epson'ın duvara daha da yakın konumlandırma sağlayan EpiqVision Ultra EH-LS800B ve EH-LS800W ilk süper ultra kısa mesafe modelleri olarak karşımıza çıkıyor. Siyah ve beyaz renklerde sunulan bu projektörler, Epson'ın lazer ışık kaynağı teknolojisinden faydalanarak yüksek parlaklık ve görüntü kalitesi sunuyor. Duvara yakın konumları ve 4K PRO-UHD 2 çözünürlüğün net görüntü sağlaması sayesinde kullanımları ve kurulumları çok kolay. En küçük oturma odalarıyla bile uyumlu olarak duvara sadece 2,3 cm mesafede konumlanıp 80" ile 150" arasında esnek görüntü sunmasıyla geleneksel TV'ye alternatif oluşturuyorlar. Projektörlerin dahili Android TV işletim sistemi akıllı kontroller sağlıyor. İyi bir ses deneyimi sunan çarpıcı Sound BY YAMAHA hoparlörler ile ek harici hoparlörlere de gerek kalmıyor.

Oyun meraklıları için hız

Yeni EH-TW6150 ve EH-TW6250 modelleri, giriş seviyesi 4K PRO-UHD projektörleri olarak sunuluyor. Uygun fiyatlı oluşu, yeni eğimli tasarımı ve dikey lens kaydırma özelliği sayesinde, kullanıcılar projektörleri evin istedikleri yerine yerleştirerek en yeni filmlerin, spor etkinliklerinin ve oyunların keyfini çıkarabiliyor. EH-TW6250 modeli, dahili Android TV ile sunuluyor.