Tarayıcıların Pazar Payında Bu Ay Değişiklik Yok

Hangi web tarayıcısı yükseldi, hangisi düştü? Cevap NetMarketShare'in son raporunda...

Tarayıcılarda son durum!

NetMarketShare tarafından önceki web tarayıcıları raporu, Google Chrome'un hızla yükselmeye devam ettiğini, Edge'in ise kaplumbağa hızında ilerlediğini söylüyordu. Firmadan yeni gelen bilgiler, web tarayıcılarının pazar payının geçtiğimiz ayda aynı seviyede kaldığını gösterdi.

NetMarketShare'in son raporu, Google Chrome'un sadece yüzde 0,11'lik bir büyüme kaydettiğini ve yüzde 58,64'lük bir paya sahip olduğunu gösteriyor. Popüler tarayıcı şimdiye kadar en az yüzde 0,5'lik büyüme kaydetmişti. Bunun yanında Internet Explorer'ın pazar payının yüzde 0,22 gerileyerek yüzde 18,95'e düştüğü gözleniyor. Microsoft Edge ise büyümesini sürdürüyor ve pazar payını yüzde 5,55'ten 5,61'e yükseltmiş bulunuyor.

Az daha olsa kitlesini genişleten Mozilla Firefox, artık yüzde 11,79'luk bir paya sahip. Apple'ın Safari'si ise bir önceki ayki yüzde 3,45'lik pazar payından yüzde 3,37'ye gerilemiş durumda. Opera ve diğerlerini içeren "Diğer" bölümü, yüzde 1,62 ile aynı seviyelerde.

Pazar paylarında gözlenen değişikliklerin çoğunun çok küçük olduğunu vurgulamak gerekiyor. Bunun yanında paylarda bir hata payının da bulunduğunu belirtmek gerek. Oranların sabit kalması, Chrome'un liderliğini pekiştirmesi anlamına da geliyor.

Okuyucu Yorumları