Tarayıcı seçim ekranı meselesi bitmiyor!

İnternet tarayıcı seçim ekranı geliyor ama gelene kadar durum değişiyor! Değişen oranlar ne olacak?

Bu mesele bir türlü bitmiyor!

Microsoft'un başının üstünde uzun süredir Demokles'in Kılıcı gibi sallanıp duran tekelcilik meselesi, internet tarayıcı seçim ekranıyla çözülecekti; ancak işler uzun süredir yılan hikayesi gibi birbiri ardına gelen itirazlarla uzayıp durdu.

"İşler daha fazla karışamaz", "Şimdi mesele çözüldü" derken, Opera'nın itirazı işlerin daha ne kadar karışabileceğini bir kez daha göstermişti. Alfabetik listelemeye yapılan itiraz sonucunda Microsoft bir kez daha değişiklik yaparak rastgele sıralama yapmayı kabul etti. Bu konuda gelişmeleri daha önceki haberlerimizde aktarmıştık.

Önceleri Microsoft'un kullanıma Windows 7 ile birlikte girmesi planlanan tarayıcı seçim ekranı, bu değişiklik sonucunda ancak gelecek yıl ortaya çıkabilecek. Windows kullanıcıları da Internet Explorer dışında tarayıcıları görüp en başından seçebilecek.

Ancak hesaba katılmayan değişiklik, tarayıcıların yüzdesinde gerçekleşen oynamalar. Geçtiğimiz günlerde Firefox, Almanya'da Internet Explorer'ı geride bırakmayı başardı. İlerleyen günlerde, daha tarayıcı seçim ekranı hizmete girmeden tarayıcı piyasası değişirse neler olur bilinmiyor. O zamana kadar tarayıcı seçim ekranına gerek kalır mı?

Okuyucu Yorumları