Tarayıcı savaşında Ağustos ayı rakamları!

En çok kullanılan tarayıcı hangisi? Hangi tarayıcının oranı ışık hızıyla artıyor? İşte son rakamlar!

Tarayıcı savaşı tam gaz!

2011'in Ağustos ayına ait tarayıcı pazar payı rakamları ortaya çıktı. Net Applications'ın sağladığı verilere göre, tarayıcılar arasında önceki aya göre çok büyük bir değişiklik olmasa da, bazı ufak detaylar dikkat çekiyor.

Rakamları sizinle paylaşmadan önce Net Applications'ın mobil ve tablet rakamlarını masaüstü tarayıcı rakamlarından ayırmaya başladığı bilgisini verelim. Buna göre Internet Explorer, yüzde 0.66'lık bir düşüşle yüzde 55.31 pazar payına sahip ve lider durumda. Firefox ise yüzde 0.24'lük bir düşüş ile yüzde 22.57 kullanım oranına sahip. Safari, kullanım oranını yüzde 0.01 artırarak yüzde 4.64'e yükseltirken Opera ise yüzde 0.02 düşüşle pazar payını yüzde 1.68'e geriletti. Chrome ise tüm bu düşüşleri toplayarak yüzde 1.18 yükseldi ve pazar payını yüzde 15.51'e çıkarttı.

Firefox 4 öldü, Firefox 5 de ölüyor!

Firefox 4 öldü, Firefox 5 de ölüyor!

Tarayıcıların pazar payı geçen aya göre hiç değişmemiş gibi görünse de dikkat çeken bir detay var. Örneğin Firefox toplamda önemsiz bir kayıp yaşamış olsa da Firefox 5'in hızla düştüğü, Firefox 4'ün ise neredeyse yok olduğu göze çarpıyor. Yani Firefox kullanıcıları, yeni sürümlere geçmek konusunda oldukça başarılı...

Internet Explorer'lar arasında ise IE8, yüzde 30.07'lik pazar payıyla lider konumunda. Sadece Vista ve Windows 7'de çalışan en son Internet Explorer sürümü IE9 ise şimdilik yüzde 7.91'lik payla yetiniyor. Microsoft ise IE9'un sadece Windows 7'li PC'lerdeki kullanımına bakarak, tarayıcının Windows 7'deki yüzde 20'lik kullanım oranını öne çıkarıyor.

Okuyucu Yorumları