MIT'teki (Massachusetts Institute of Technology) araştırmacılar, suyla telefonları şarj etmenin bir yolunu bulmuş olabilirler.
MIT News'ta yayınlanan habere göre araştırmacılar, su damlalarının yoğunlaşma sırasında "süperhidrofobik" yüzeylerden kaçmalarının, elektrik üretmekte kullanılabileceğini keşfettiler. "Süperhidrofobik", su tutmayan, genellikle silis içeren kaplamalara verilen bir isim. Su (örneğin çiy damlaları) yoğunlaştığında, bu tür yüzeylerden dışarıya zıplayabiliyorlar ve bu sırada çok küçük miktarda elektrik enerjisiyle yüklenebiliyorlar. Projenin başındaki Nenad Miljkovic, kullandıkları yöntemde suyun atmosferden doğal bir biçimde yoğunlaştığını söylüyor. Miljkovic'e göre atmosfer, "dev bir güç kaynağı ve tüm ihtiyacımız olan, cihaz ile hava arasındaki sıcaklık farkı."
MIT'teki araştırma takımı, bu işlemin elektronik cihazlara güç vermekte kullanmaya yetecek kadar enerji üretmekte kullanılabileceğini söylüyor. Ancak bu teknolojiyle cihazınızı hızla şarj etmeniz mümkün olmayabilir. Tahminlere göre her yüzeyi 50 cm uzunluğundaki küp şekilli bir şarj aleti, iPhone'u ancak 12 saatte şarj edebiliyor. Yine de böyle bir teknoloji, elektriğin her zaman hazırda bulunmadığı bölgelerde hayat kurtarabilir.