Suudi Prens Selman'ın vakfı, köklü oyun şirketinin çoğunluk hissesini satın aldı

Suudi Prens Selman'ın vakfı, köklü oyun şirketinin çoğunluk hissesini satın aldı. Electronic Gaming Development Company, artık SNK'nın yüzde 96,18 hissesine sahip...

Suudi Prens Selman'ın vakfı köklü oyun şirketinin çoğunluk hissesini satın aldı

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın kurduğu Misk Vakfı'na ait Electronic Gaming Development Company (EGDC), Japonya'nın köklü oyun şirketlerinden SNK Corporation'ın çoğunluk hissesini satın aldı aldı.

Oyun endüstrine bir süredir yatırım yapan Suudi Arabistan'la ilgili dikkat çeken bir haber geldi.
Metal Slug ve Fatal Fury gibi oyunların geliştiricisi olan Japon SNK Corporation, şu anda neredeyse tamamen Suudi veliaht prensinin vakfının bir yan kuruluşuna ait.

Verge'nin haberine göre 5 Nisan'da yayımlanan belgelere göre Muhammed bin Selman Vakfı'na (MiSK Vakfı) ait olan Elektronik Oyun Geliştirme Şirketi (EGDC), SNK'nın yüzde 96,18 hissesine sahip.

Habere göre son zamanlarda, Suudi Arabistan oyun endüstrisine bazı büyük yatırımlar yaptı. Bloomberg, Şubat ayında Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu'nun (PIF) hem Capcom'da hem de Nexon'da yüzde 5'ten fazla hisse aldığını bildirdi - bu hisselerin toplamı 1 milyar doları aştı. Al Jazeera'nin Şubat 2021'de bildirdiğine göre , PIF ayrıca oyun devleri Activision Blizzard ( Microsoft tarafından satın alınacak ), EA ve Take-Two'ya 2020'nin dördüncü çeyreğinde hisse satın almak için 3,3 milyar dolardan fazla yatırım yaptı.