Süt buzdolabı kapısına konulmamalı: Peki, neden?

Gıdaların bozulmamaları için nasıl saklandığı önemli. Uzmanlar örneğin sütü buzdolabı kapağında saklamamayı önerir... Peki, neden?

Süt buzdolabı kapısına konulmamalı: Peki, neden?

Buzdolaplarında bölmeye göre farklı sıcaklıklar hakimdir. Bu nedenle sebze, et, peynir, bir gün önceden kalan yemekler, süt farklı şekillerde sınıflandırılır. Örneğin sütün buzdolabı kapağına konulmaması gerekir.

Genel kural olarak süt, balık ya da et gibi çabuk bozulabilen yiyeceklerin eve getirdikten sonra mümkün olduğu kadar kısa sürede buzdolabına konulması gerekiyor.

Süt Ürünleri Nereye Yerleştirilmeli?

Chip.de'ye konuşan Alman Federal Beslenme Merkezi'nden (BZfE) Gabriele Kaufmann'a göre balık, et ve sosis gibi hassas ürünler buzdolabının en soğuk olan kısmına konur. Süt ürünleri ise üstteki orta bölmeye yerleştirilmelidir çünkü burası da oldukça serindir. Meyve ve sebzeler sebze bölmesine aittir.

Sütü Buzdolabı Kapısına Yerleştirmeyin

süt

Kaufmann, sütü buzdolabı kapısında uzun süre saklamamanızı tavsiye ediyor. Burası en sıcak bölgedir ve süt gibi gıdalar çabuk bozulur. Kaufmann, "Süt zaten açılmışsa kısa süreliğine kapıda saklayabilirsiniz. En azından dik durursa hiçbir şey sızmaz. Ancak daha uzun süre saklamak isterseniz, kesinlikle soğutucu orta bölmede saklamalısınız. Ayrıca sütün yanlış saklanması halinde tadı değişir. Süt, örneğin buzdolabındaki keskin kokulu yiyeceklerden gelen yabancı kokuları kolaylıkla emer. Bu nedenle sütü, peynir veya sosislerin yanında saklamamaya dikkat etmelisiniz" diyor.

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: