Sam Altman, sert bir mesajla OpenAI CEO'luğundan kovuldu: İlk açıklaması geldi

ChatGPT'yi geliştiren OpenAI, kurucu ortağı ve CEO'su Sam Altman'ı sert bir açıklamayla CEO'luk görevinden kovduğunu duyurdu. Sam Altman'dan ise karar sonrası ilk açıklama geldi. İşte detaylar:

Sert bir mesajla kovulan OpenAI CEO'su Sam Altman'dan ilk açıklama

Şirket, bir inceleme süreci yürüttüğünü, Altman'ın "yönetim kurulu ile iletişiminde tutarlı ve samimi olmadığı ve bu durumun kurulun sorumluluklarını yerine getirme kabiliyetini engellediği sonucuna vardığını" söylüyor. Şirket yaptığı açıklamada "Yönetim kurulu artık OpenAI'ye liderlik etmeye devam etme yeteneğine güvenmiyor" dedi. Altman'ın şirketinin yönetim kurulundan gizlediği iddia edilen şey ise net değil.

Açıklamaya göre Baş teknoloji Sorumlusu Mira Murati geçici CEO olacak. Şirket kalıcı bir CEO için de çalışma yürütecek.

OpenAI'nin yönetim kurulunda bilim insanı Ilya Sutskever'in yanı sıra Quora CEO'su Adam D'Angelo, teknoloji girişimcisi Tasha McCauley ve Georgetown Güvenlik ve Gelişen Teknoloji Merkezi'nden Helen Toner gibi bağımsız yöneticiler yer alıyor.

Yönetim kurulu ayrıca kurucu ortak olan OpenAI'nin başkanı Greg Brockman'ın "yönetim kurulu başkanlığından istifa edeceğini ve CEO'ya bağlı olarak şirkette kalacağını da duyurdu.

Altman, OpenAI'nin kurucu ortağı ve başlangıçta Elon Musk ile birlikte şirketin eş başkanlığını yapmıştı. Musk, 2018'de ayrıldı ve o zamandan beri kendi yapay zeka şirketi xAI'yi kurdu.

Birden fazla kaynağa göre OpenAI çalışanları gelişmeden karar kamuya açıklandığında haberdar oldu. Bu nedenle yaşanan durum ani bir gelişme olarak yorumlanıyor.

Microsoft hisseleri açıklamanın ardından düşüşe geçerek günü %1,7 düşüşle 369,84 dolardan kapattı.

OpenAI'ye milyarlarca dolar yatırım yapan Microsoft , The Verge'e şirketle ortak olmaya devam edeceğini söylüyor. Bir Microsoft sözcüsü yaptığı açıklamada şirketin "OpenAI ile uzun vadeli bir ortaklığı olduğunu ve Microsoft'un bu yeni yapay zeka çağını müşterilerine sunarken Mira ve ekibine olan bağlılığını sürdürdüğünü" söyledi.

SAM ALTMAN'DAN İLK AÇIKLAMA

Sam Altman ise bu sert açıklama sonrası sosyal medyada paylaştığı ilk mesajında şunları söyledi: "Openai'de geçirdiğim zamanı çok sevdim. Kişisel olarak benim için ve umarım biraz da dünya için dönüştürücü oldu. En önemlisi de bu kadar yetenekli insanlarla çalışmayı sevdim. Bundan sonra ne olacağı hakkında daha sonra konuşacağız."