Superonline kota konusunda açıklama yaptı!

Superonline'dan, "adil kullanımlı" fiberoptik internet haberimizle ilgili özel açıklama. Yorum sizin

Kotalı internet açıklaması!

Superonline fiber optikte büyük hayal kırıklığı haberiyle kullanıcıları sınırsız internet aboneliklerine gelen kota uygulamasından haberdar etmiştik.

Superonline, haberimizin üzerine CHIP Online'a özel bir açıklama yaptı. Noktasına virgülüne dokunmadan, aynen yayınlıyoruz:

"CHIP Online'da "Superonline fiber optikte büyük hayal kırıklığı" başlıklı haberinizi okuduk. Yazınızdaki bazı ifadelere dikkatinizi çekerek, sizinle bilgilerimizi paylaşmak istedik.

Superonline fiber internet müşterilerimizin % 95'i hali hazırda "Adil Kullanım Koşulları" ile belirtilen limitlerden daha düşük miktarlarda data kullanıyor.

* 10 Mbps hız için aylık 50 GB,
* 20 Mbps hız için aylık 100 GB,
* 50 Mbps hız için aylık 250 GB,
* 100 Mbps hız için aylık 500 GB,

... data indiren veya gönderim hızının 10 katı kadar GB data gönderen kullanıcılar üst limitleri aşmamış olacak ve "Adil Kullanım Koşulları" kotasından etkilenmeden her zamanki gibi çalışmalarını sürdürebilecekler."

Açıklama sonraki sayfada devam ediyor...

"...sözleşme feshine varan..."

Superonline uygulamasını dünya genelini örnek vererek savundu

Superonline'ın CHIP Online'a özel açıklaması devam ediyor...

"Belirtmek isteriz ki adil kullanım koşulu uygulamaları, dünyanın birçok ülkesinde telekom operatörlerinin network yönetimini sağlamak amacıyla hayata geçirdikleri bir yöntemdir. Yurtdışı operatörlerin uygulamaları incelendiğinde belirlenen saat aralıklarında kota sınırlaması, hız düşürülmesi ve hatta sözleşme feshine varan uygulamalar görülmektedir.

Superonline'ın fiber internet hizmetinde uygulayacağını duyurduğu "Adil Kullanım Koşulları" uygulaması, altyapısında herhangi bir yetersizlik olması sebebiyle olmayıp, müşterilerinin tamamının internet hizmetlerinden en yüksek performansla yararlanmalarını garanti etmeyi hedeflemektedir.

Öte yandan, uygulamanın 15 Nisan 2010 tarihinde hayata geçirileceği, 22/12/2004 tarih ve 25678 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmış olan "Telekomünikasyon Sektöründe Tüketici Hakları Yönetmeliği"nin 19. Maddesi doğrultusunda 15 Mart 2010 tarihinde Superonline internet sitesinde ve müşterilere gönderilen faturalarda her türlü konudaki bilgi notlarına yer verilen "Superonline'dan Mesajınız Var" bölümünde faturadaki diğer bilgilerin yer aldığı punto büyüklüğünde bildirilmiştir.

Bilginizi rica eder, saygılarımızı sunarız.
Superonline Kurumsal İletişim Bölümü"

Okuyucu Yorumları