"Süper ötesi" telefonların paraları, Lamborghini'lere gitmiş

Büyük iddialarla ortaya çıkan ve "süper ötesi" telefonlar üreteceği hayaliyle herkesi heyecanlandıran şirketin batışının ardında, "bir CEO neler yapmamalı" sorusunun yanıtı yatıyormuş.

"Süper ötesi" telefonların paraları, Lamborghini'lere gitmiş

Kripto teknolojilerini kullanarak güvenli akıllı telefonlar üreteceğini iddia eden OSOM, verdiği sözleri tutamadan iflas etmek zorunda kalmıştı. Ancak şirketin iflasının ardından son derece kötü bir yönetim olduğu ortaya çıktı. Şirket hakkında açılan bir davanın detayları, bir CEO nasıl olmamalı dersi için kaynak kitap olabilir.

Osom Products'ın eski mühendislerinden biri olan Mary Stone Ross, şirketin CEO'su Jason Keats'ın şirket fonlarını iki Lamborghini de dahil olmak üzere lüks satın alımlar için kullandığını iddia ettiği bir dava açtı.

Davanın iddianamesine göre, Essential'ın kapanmasının ardından Osom'u kuran ve Essential'ın eski çalışanlarından birkaçını işe alan Keats, ayrıca şirket kaynaklarını yarış/bahis/kumar alışkanlığı nedeniyle otomobil yarışlarındaki ortağının maaşına ve kendi ipotek ödemelerine kadar çeşitli şeyler için kullandı.

Yatırımcıların parasıyla Lamborghini

Ross, mahkemeden, davanın iddialarını kanıtlayabilecek şirket kayıtlarına erişim sağlaması için Osom'un defterlerinin incelenmesi talebinde bulundu.

Davada ayrıca Keats'ın şirketini HP'ye satmaya çalıştığını ancak başarısız olduğunu ve bu anlaşmadan sonra Osom'un "yapay zeka destekli bir kamera" üretmeye çalıştığı da öne sürülüyor. İddiaya göre, şirketin kaynakları sorumsuzca tüketildiği için, iş yapacak sermaye bulamadığı ve kapanmak zorunda kaldığı vurgulanıyor.