Şu an en ucuz sıfır kilometre otomobiller hangileri? İşte 1 milyon TL altındaki 65 model (Kasım 2023)

Otomotiv firmaları kampanyalarını hızlandırmış durumda. Otomotiv veri analizi şirketi Cardata ise şu an en ucuz olan sıfır kilometre otomobilleri sıraladı. İşte fiyatı 1 milyon TL altında kalan 65 model...

Şu an en ucuz sıfır kilometre otomobiller hangileri?

Otomotiv markalarından Kasım ayında da peş peşe kampanya duyuruları geliyor. Kredi, takas desteği ve nakit indirim avantajları pandemi sonrası durgunlaşan otomobil pazarını hareketlendirdi. Peki, şu an an ucuz olan sıfır kilometre otomobiller hangileri?

Ekonomist.com.tr'ye konuşan Cardata Genel Müdürü Hüsamettin Yalçın, sıfır km araçlarda kampanyaların kasım ve aralıkta artacağını söylüyor. Yalçın, "Bu 2. el otomobilleri de etkiliyor. 2 el araç fiyatları ağustostan bu yana düşmeye devam ediyor. Sıfırdaki kampanyalar 2. el araç piyasasını da etkileyecek. 2. el otomobil fiyatlarında düşüşün yüzde 3-7 arasında devam edeceğini öngörüyoruz" diyor.

2. el araç satışlarındaki yavaşlamaya dikkat çeken Yalçın, "Kampanyalar tüketiciyi daha fazla sıfır km araç almaya yönlendiriyor. Ekimde satışlar 100 binin üzerine geldi. Aynı ivme 2. el araç satışlarında yok." diye konuştu.

1 MİLYON TL ALTINDAKİ 65 MODEL

Cardata'nın Ekonomist için hazırladığı listede 1 milyon TL altında kalan sıfır kilometre otomobiller yer alıyor. 65 modelin yer aldığı listedeki fiyatı en düşük otomobil 675 bin TL değerinde. İşte o liste