Steven Spielberg'in Jaws pişmanlığı

Steven Spielberg'in yönettiği 1975 yapımı Jaws filmi Peter Benchley'in 1974 tarihli romanından uyarlanmıştı. Spielberg şimdi filmle ilgili duyduğu pişmanlığı paylaştı. Spielberg, hit filmi Jaws'tan sonra "köpekbalığı popülasyonunun katledilmesi" nedeniyle gerçekten pişmanlık duyduğunu söyledi.

Steven Spielberg'in Jaws pişmanlığı

Ünlü yönetmen Steven Spielberg'in Oscar ödüllü gerilim filmi "Jaws", ABD'de bir sahil kasabasına saldıran insan yiyen büyük beyaz köpekbalığına odaklanmış ve ABD'de sportif balıkçılığın artmasına neden olmuştu. Spielberg, 1975 yapımı gerilim filmi Jaws'la ilgili bir pişmanlığını paylaştı. Ünlü yönetmen dalış yapmaktan korktuğunu çünkü filmin ardından patlak veren av çılgınlığı nedeniyle köpekbalıklarının ona 'kızdığına' inanıyor.

Spielberg'e adasının etrafında gerçek köpekbalıkları olsa nasıl hissedeceği soruldu.

Spielberg, "Hala korktuğum şeylerden biri bu. Bir köpekbalığı tarafından yenmek için değil ama 1975'ten sonra spor balıkçılığı çılgınlığı yüzünden köpekbalıkları bana bir şekilde kızgın. Kitap ve film yüzünden köpekbalığı popülasyonunun katledilmesinden bugüne gerçekten pişmanlık duyuyorum" dedi.

Peter Benchley'in 1974 tarihli bir romanından uyarlanan Jaws, "şimdiye kadar yapılmış en korkunç film" olarak lanse edildi. Başarısından sonra, köpekbalıklarını avlamak popüler bir spor haline geldi ve en büyük, en ağır balığı yakalamak için yapılan yarışmalar Amerika'nın Atlantik kıyılarında düzenli etkinlikler haline geldi.

Filmin en korkunç anlardan bazılarının köpekbalığının görünmediği zamanlar olduğu yorumları yapılmıştı.

Spielberg bu sahnelerin birçoğunun filmin mekanik köpek balığının sürekli kırılması nedeniyle zorunluluktan doğduğunu söyledi ve "Köpekbalığının bozulmaya devam etmesi çok daha iyiydi çünkü köpekbalığının kendisini görmeden nasıl gerilim ve terör yaratacağımı bulmakta becerikli olmalıydım. Köpekbalığının kırılmaya devam etmesi sadece bir şanstı" dedi.