Steve Jobs'un gizli günlüğü kime ait?

Aylardır merak ve ilgi uyandıran blog sayfalarının sahibi ortaya çıkarıldı.

Sahte Steve Jobs


Teknoloji sevdalılarının yaklaşık 14 aydır uğrak yerlerinden biri haline gelen ve gün geçtikçe okur kitlesini artıran blog sayfalarının gerçek sahibi ortaya çıktı. Fake Steve adıyla Apple'ın icra kurulu başkanı Steve Jobs'a ait gizli günlük gibi tutulan teknoloji sayfalarında enteresan konulara yer verilmiş, çeşitli eleştiriler ve fikirler yer almıştı.

Önceki günkü yazısında http://fakesteve.blogspot.com adresinde yazdığı yazıların gerçek sahibini bulan kişinin New York Times çalışanlarından Brad Stone olduğunu esprili bir anlatımla aktaran Daniel Lyons, bugüne kadar beklemediği şekilde sayfalara ilgi gösteren herkese de teşekkürlerini iletti.

Lyons fikrin bundan bir yıl kadar önce bazı yöneticilerin normal konuşmalarında pek samimi olmayan tavırları üzerine kafasında oluşmaya başladığını ve "Bir CEO'nun kafasındakileri gizli bir yerden anlatmak eğlenceli olabilir" diye yola çıktığını belirtiyor. Sektörde sayfaların Apple çalışanlarından birisi tarafından açıldığı iddialarına ise gülerek cevap veriyor "Bugüne kadar Jobs ile ne röportaj yaptım ne de sayfa üzerinde Apple ile ilgili bir bilgi verdim. Apple ile ilgili kaynağım sıfır."

Sahte Jobs sayfaları günde 50 civarında e-posta ve aylık 700 bin ziyaretçi alıyordu. Sayfaların kime ait olduğunu tahmin edenlere iPod hediye edileceğine dair köşe yazarları tarafından yazılar bile yazıldı. Forbes yazarlarından olan Daniel Lyons bundan sonrası için sayfalara devam edip etmeyeceğine veya yeni bir projenin içinde olup olmayacağına ise henüz karar vermediğini de sözlerine ekledi.

Okuyucu Yorumları