Steve Jobs'un 1985 yılında Playboy dergisine verdiği röportaj ilginç bir gerçeği ortaya çıkardı.
O yıllarda internet henüz askeri kurumlar ve üniversiteler arasında simsiyah fonlu bir veri bankası olarak hizmet verirken Jobs'un gelecekte internetin her eve gireceğini ve bilgsayarların her evdeki en önemli iletişim ve eğlence cihazı olarak yer bulacağını söylemesi, çok önemli bir gelecek tahmini olarak dikkat çekiyor. Zira, o yıllarda internet gibi, bilgisayarlar da soğuk / teknik iş makineleri olarak görülüyordu.
Video oyun endüstrisi diye bir kavram da yoktu ve insanların evlerine bilgisayar alıp bununla eğleneceklerini, iletişim kuracaklarını düşünmek için hiç bir belirti bulunmuyordu. Hatta, Hollywood gibi toplumların algısını yöneten kurumlar bilgisayarlarla uğraşmayı, bilgisayar teknolojileri ile ilgilenmeyi alay edilecek, utanç duyulacak bir ayıp ve "hastalık" olarak resmediyor, halk bilgisayar teknolojileri ile ilgilenen gençleri "ezik, sivilceli, asosyal, zavallı" bireyler olarak kabul ediyordu. Toplum için bilgisayarlar, daktilonun TV ekranına bağlanmış farklı / teknik bir versiyonu gibiydi ve ancak çok az sayıda iş yerlerinde, çok sınırlı işleri yapmak için kullanılıyordu.
Steve Jobs'un daha o yıllardan, on yıllar sonrasını öngörmesi, onun başarılı bir iş adamı ve yönetici olmasını da açıklıyor.