Yaz indirimleri, Steam'e yeni bir rekor getirdi

Dünyanın en büyük dijital oyun platformuna dönüşen Steam için tekelcilik davaları sürerken, Steam Yaz İndirimlerinin ortasında yeni bir oyuncu rekoru ortaya çıktı.

Yaz indirimleri, Steam'e yeni bir rekor getirdi

Steam, 130 milyondan fazla aylık aktif kullanıcısıyla dünyanın en büyük dijital oyun platformu olmayı sürdürüyor. Şimdi, yaz indirimini de başlatan Steam'de, oyununu indirimle satın alan oyuncular heyecanla oyuna girince, aynı anda Steam'de oyun oynayan kullanıcı sayısında yeni bir rekor ortaya çıktı.

Steam'in Temmuz ortasına kadar sürecek olan yaz indirimlerinde, bekledikleri oyunlara indirim geldiğini gören oyuncular oyunlarını satın alıp oynamaya başlayınca, aynı anda platformu kullanan oyuncu sayısı 36.928.521 kişi oldu. Yani 37 milyon oyuncuya dayandı.

Önceki rekor ise Mart 2024'de platformda 36.354.393 kişinin aynı anda oyun oynamasıydı.

Bu yeni çevrimiçi oyuncu zirvesi için en büyük etken, Steam Yaz İndirimi'nin ortasında gerçekleşmiş olması. Servisteki oyunların büyük çoğunluğunda %10 ile %90 arasında indirim yapıldı. İndirimin 11 Temmuz'a kadar sürmesi planlanıyor, bu nedenle önümüzdeki hafta sonu eş zamanlı oyuncu rekorunun daha da yükseldiğini görmemiz mümkün.

Steam'deki bazı oyunlar, düşük fiyatları dışındaki faktörler nedeniyle ekstra oyuncu artışı elde etti. Örneğin Microsoft, bu hafta başında Forza Horizon 4'ün 15 Aralık'ta dijital mağazalardan kaldırılacağını duyurdu. Bu duyuru ve yüzde 80 indirim, oyunun hem satışlarında hem de çevrimiçi oyuncularında büyük bir artışa neden oldu. Bu yılın başlarında Steam'de büyük bir hit haline gelen ve milyonlarca oyuncusu olan Palworld için de yeni güncelleme yayınlandı.

Tüm bu faktörler bir araya gelince, Steam'de yeni bir rekor ortaya çıktığı anlaşılıyor. Microsoft Xbox ve Sony Playstation şu anda kıskançlıktan tırnaklarını yiyor olabilirler...