Steam kullanıcılarının beklediği özellik nihayet geldi

Steam, aile üyelerinin aynı kütüphaneyi paylaşarak oyun oynamalarına olanak tanıyan yeni bir sistem geliştirdi. Bu özellik, ebeveynlerin çocuklarının platform üzerindeki aktivitelerini takip edip sınırlandırmasına da imkan sağlıyor.

Steam kullanıcılarının beklediği özellik nihayet geldi

Bu yılın başında, Steam platformu aile üyelerinin oyunları paylaşmasını sağlayan yeni bir özellik için beta testlerine başlamıştı. Ve şimdi bu Aile Paylaşımı özelliği, herkes için açıldı. Artık beş aile üyesine kadar bir gruba davet edilip, paylaşılan bir aile kütüphanesine erişim sağlanabiliyor. Her kullanıcı, bu kütüphanede yer alan oyunlar için kendi kayıt dosyalarını oluşturabiliyor ve bireysel başarılarını toplayabiliyor.

Aynı Anda Oyun Oynama İmkanı

Bu yeni aile paylaşımı özelliğinin en dikkat çeken yönü, aynı anda birden fazla kişinin aynı kütüphaneden oyun oynayabilmesi. Eğer bir oyunun birden fazla kopyasına sahipseniz, aynı oyunu birden fazla kişi eş zamanlı olarak da oynayabiliyor. Steam, hangi oyunların aile paylaşımına uygun olduğunu gösteren bir liste sunuyor.

Çocuklar İçin Güvenlik ve Kontrol

Steam Aileleri, aile üyelerinin birbirleri üzerindeki kontrolünü de artırıyor. Özellikle ebeveynler, gruptaki çocukların platformda ne yapabileceğini izleyebiliyor ve sınırlandırabiliyor. Steam’in eski Aile Görünümü özelliği bu sistemin bir parçası olarak devam ediyor ve ebeveynlere, çocuklarının mağaza, topluluk ve sohbet erişimini kısıtlama imkanı sunuyor. Aynı zamanda oyun süresi sınırlamaları koyulabiliyor ve bu sürelerin uzatılmasına onay verebiliyor. Eğer şifre kaybolursa, çocukların hesaplarını kurtarma yetkisine de sahipler.

Aile Grubu Kullanım Kısıtlamaları

Ancak bu aile paylaşımı her zaman ev ortamını yansıtmayabilir. Steam’in bu konuda bazı kısıtlamaları bulunuyor. Örneğin, bir yetişkin istediği zaman aile grubundan ayrılabilir, ancak yeni bir aile grubuna katılmak ya da yeni bir grup oluşturmak için bir yıl beklemesi gerekir. Ayrıca, aynı aile grubuna dahil olabilmek için Steam hesaplarının aynı ülkede bulunması şart.