Starfield'ın ilk genişleme paketi Shattered Space'in detayları belli oldu

Bethesda, Starfield'ın Shattered Space adlı ilk büyük genişleme paketinin ne zaman çıkacağını duyurdu.

Starfield'ın ilk genişleme paketi Shattered Space'in detayları belli oldu

Bethesda, bilimkurgu rol yapma oyunu Starfield için yaz başında duyurduğu ilk büyük genişleme paketi Shattered Space'in yayın tarihini nihayet açıkladı. Güncelleme, 30 Eylül’de Xbox ve PC için yayınlanacak.

Genişleme için kısa bir fragman da yayımlandı. Bu fragman, genişlemenin (özellikle ana oyunun büyük kısmıyla kıyaslandığında) daha karanlık bir tona sahip olduğunu gösteriyor. Hikaye, oyuncuların "House Va'Ruun" adlı gizemli bir fraksiyon ve onların ana gezegeni etrafında gelişiyor. Bu fraksiyon, galaksiyi tehdit eden yeni bir kozmik tehlikeyle yüzleşirken arkasındaki sırları açığa çıkaracak.

Fragman, asıl olarak merakla beklenen bir özelliğe odaklanıyor: REV-8 isimli kara aracı. Bu araç, ücretsiz bir güncellemeyle oyuna eklendi ve gezegen keşiflerini daha ilginç hale getiriyor. Ayrıca, güncelleme Xbox Series S için yeni görsel ayarlar da sunacak.

2023’te piyasaya sürülen Starfield, Bethesda’nın uzun yıllardır geliştirdiği ilk yeni seriydi. Ancak, geliştiricinin diğer büyük projeleri de devam ediyor: Fallout’un kalıcı bir çevrimiçi oyunu ve popüler bir TV şovu var, ayrıca bir sonraki Elder Scrolls oyunu da birkaç yıldır geliştirilme aşamasında.