Square Enix Blockchain Oyunları için Stüdyolarını Satıyor

Japonya merkezli video oyun şirketi Square Enix, Blockchain destekli oyunlar için kolları sıvadı. Bunun için bazı stüdyolarını satıyor.

Square Enix Blockchain Oyunları için Stüdyolarını Satıyor

Japonya merkezli video oyun şirketi Square Enix, Blockchain destekli oyunlar için kolları sıvadı. Bu yolda cesur bir adım atan şirket, yeni yatırımlarını finanse edebilmek için bazı oyun geliştirme stüdyolarını ve fikri mülkiyetini (IP) satmak için bir anlaşma imzaladı.

Square Enix, Blockchain Oyunları için Kolları Sıvadı

Oyun şirketi Square Enix, Blockchain, yapay zeka ve bulut hizmetleri yatırımlarını finanse etmek için 300 milyon dolar karşılığında Embracer ile bir anlaşma imzaladı. Bu anlaşma kapsamında Square Enix, Kuzey Amerika merkezli iki stüdyosu Crystal Dynamics ve Eidos Interactive'i devredecek. Diğer yandan Tomb Raider, Deus Ex, Thief, Legacy of Kain ve 50'den fazla arka katalog oyunu dahil olmak üzere birçok popüler oyun serisinin fikri mülkiyet haklarını verecek.

Konuya ilişkin yorum yapan Square Enix Başkanı Yosuke Matsuda, bu hamlenin şirketin küresel iş ortamını değiştirmesine yardımcı olacağını söyledi. Bu kararla şirketin dijital eğlence alanındaki ana faaliyet alanı da sağlamlaşacak. Tabii hepsinden önemlisi Blockchain, yapay zeka ve bulut alanındaki yatırımlar başlamış olacak.

Şirket, Temmuz ve Eylül 2022 arasında tamamlanması planlanan anlaşmada Embracer'ın personelini 1.100'den fazla artıracağını açıkladı.

Bu haber CHIP Online ve BTCHaber işbirliği ile hazırlanmıştır.