Spotify, Uyku Sayacı ve Fazlasını Deniyor

Ünlü müzik akış hizmeti Spotify'ın sonraki güncellemeleri, "uyku zamanlayıcısı" ve bu yeniliklerle gelebilir!

Spotify'da yeni işlevler keşfedildi

En popüler müzik akış hizmetlerinden biri olan Spotify, Android uygulamasında birkaç ilginç işlev deniyor. Bunlar arasında bir "uyku sayacı" ve çalma listelerini paylaşmaya olanak tanıyan "arkadaşlarla bağlan" işlevi var.

Spotify, Uyku Sayacı ve Fazlasını Deniyor

Uyku sayacı, adından da anlaşılacağı üzere belirli bir süreden sonra müziği otomatik olarak susturmayı sağlıyor. Böyle bir işleve Amazon Music gibi diğer müzik hizmetlerinde rastlıyorduk. Özellikle yatarken müzik dinleyenler, bu işlev sayesinde sabaha kadar müzik dinlemek zorunda kalmayacaklar. Yeni seçenek, şarkının seçenekleri arasında görünüyor.

"Arkadaşlarla bağlan" işlevi, yakındaki kişilerle çalma listesi veya şarkı paylaşmanızı sağlayan bir işleve benziyor. Bunun için ekrandaki bir kodu taratmanız gerekiyor. Yeni seçenek, "Cihaza bağlan" ayarının bulunduğu bölümde görünüyor.

Son olarak bir başka büyük yenilik, Google Maps desteği olabilir. Spotify'da Waze desteği zaten bulunuyor, ancak Google Maps desteğiyle birlikte "akıllı toplu taşıma güncellemeleri" ve Maps üzerinde şarkı denetimleri gösterilmeye başlanacak. Uygulama, bağlı navigasyon uygulamalarını yönetmeye de izin verecek. Bu işlev, direksiyon başındayken şarkılar arasında dolaşmaya veya şarkıları durdurup başlatmaya izin vererek dikkatinizin dağılmasını önleyecek.

Spotify, Uyku Sayacı ve Fazlasını Deniyor

Bu işlevler, Twitter kullanıcısı Jane Manchun Wong'un uygulamada yaptığı ters mühendislik sayesinde ortaya çıksa da, gelecekte uygulamaya gelme ihtimali yüksek. Yine de planların değişme ve bazılarının gün yüzünü hiç görmeme ihtimalini göz önünde bulundurmakta fayda var.

Spotify, Uyku Sayacı ve Fazlasını Deniyor
Okuyucu Yorumları