Spotify, ana sayfasını iki farklı bölüme ayırarak yeni bir deneyim sunuyor

Spotify, ana sayfasını ikiye bölüyor: Akış devi, iki farklı bölümün yeni bir kullanıcı deneyimi sunacağını söylüyor.

Spotify’da yeni dönem başladı

Spotify, ana sayfa düzenini değiştiriyor. Müzik akış devi, her şeyi tek bir sayfada sunmak yerine müzik ve podcast'leri birbirinden ayırmaya başlıyor. Spotify, "Müzik" ve "Podcast'ler ve Şovlar" için ayrı bölümler sunan yeni bir ana sayfa deneyimi sunuyor. Artık ana ekranın üst kısmında iki ayrı sekme görülecek.

Yapılan açıklama şöyle: “Bu hafta, hem Müzik hem de Podcast'ler ve Şovlar için beslemeler içeren yeni bir deneyim başlatıyoruz. Spotify, bu iki bölümü oluşturarak dinleyicilerin o anda aradıkları içerik türü arasında kolayca gezinmelerine yardımcı olacak. Güncellenmiş arayüz, deneyimi daha kişisel hale getirirken, kullanıcıların önerilerini daha da derinlemesine incelemelerine olanak tanıyacak.

Adından da anlaşılacağı gibi, Müzik akışı, abonenin müzik zevkine göre önerilere hızlı erişim sunacaktır. Spotify, bunun dinleyicilerin yeni müzikleri kolayca keşfetmesine yardımcı olacağını iddia ediyor. Spotify ayrıca albüm ve çalma listesi önerilerinin yanı sıra yeni Müzik akışına müzik paylaşmayı, beğenmeyi ve anında çalmayı kolaylaştıran düğmeler de ekliyor.

Podcast ve Şovlar bölümü ise biraz farklı. Bu bölüm keşfetmeye öncelik vermiyor. Bunun yerine dinleyiciler, en sevdikleri programların yeni bölümlerine doğrudan yönelebilecek.

Podcast'leri ayırmak, Spotify'ın içerik hakkında daha fazla ayrıntı içermesine de izin veriyor. Dinleyiciler sayfadan ayrılmadan bölüm açıklamalarını okuyabilecek, podcast'leri “Bölümleriniz”e kaydedebilecek veya podcast'leri çalmaya başlayabilecek. Aslen Spotify, podcast'lerle ilgili tüm seçenekleri tek bir çatı altında topluyor da diyebiliriz.

Spotify, güncellemenin şu anda Android kullanıcılarına sunulduğunu ve yakında iOS'ta da kullanıma sunulacağını söylüyor. Ama aboneler, eski düzene geçmeyi de seçebiliyor. Bunun için müzik veya podcast akışındaki "X"e basmak yeterli.