Sosyal medyada viral olan atletin sırrı çözüldü

Sosyal medyada hızla yayılmıştı... Somali Gençlik ve Spor Bakanlığı, Çin’de düzenlenen FISU Dünya Üniversite Oyunları’nda Somali’yi temsil eden yarışmacının görüntüleri sonrası Atletizm Federasyonu Başkanını görevden aldı... Görüntüdeki yarışmacı Federasyon Başkan Yardımcısının yeğeni olabilir.

Sosyal medyada viral olan atletin sırrı çözüldü

Sosyal medyada hızla yayılan bir görüntü viral olmuş durumda. Görüntü Çin'de düzenlenen 31. Yaz Dünya Üniversite Oyunları'ndan... Yarışmada Somali'yi temsil eden 20 yaşındaki Nasra Abukar Ali kilolu hali ve görülmemiş ölçüde kötü performansıyla dikkat çekiyor.100 metre koşusunu son sırada ve 21.81 saniyede tamamlıyor. Bu süre yarışın birincisinin ulaştığı süreden iki kat fazla. Hatta Ali, kendisinden sonraki en yavaş isimden bile 9 saniye sonra yarışı bitiriyor.

BAŞKAN YARDIMCISININ YEĞENİ Mİ?

Görüntü sonrası atlet olmadığı, daha önce hiçbir yarışmaya katılmadığı anlaşılan ismin böylesine büyük bir organizasyonda nasıl bir ülkeyi temsil ettiği sorusu gündeme oturdu.

Forbes bu konuda şu bilgileri paylaşıyor:

-Ali'nin performansı, etkinlik tarihindeki en yavaş 100 metre koşusu.
-Atletin başlangıç ​​çizgisinde nasıl sıralanacağı konusunda da kafası karışık görünüyordu.
-Ülkenin Spor Bakanı Mohamed Barre Mohamud, "Bugün olanlar Somali halkını temsil etmiyordu" diyerek bir özür yayınladı.
-Mohamud ayrıca Ali'nin yarışma için nasıl seçildiğine dair bir soruşturma başlattı ve bakanlığın Ali'yi yarışmaya gönderdiği için Somali Atletizm Derneği başkanı Khadijo Adan'ı görevden aldığı açıklandı.
-Bir grup sosyal medya kullanıcısı ise Ali'nin Somali Atletizm Federasyonu'nun kıdemli başkan yardımcısı Khadija Aden Dahir'in yeğeni olduğunu gösteren ve adam kayırmacılık iddialarına yol açan bir Facebook gönderisini ortaya çıkardı.

NEPOTİZM SORUŞTURMASI

-Bakanlığın ilk incelemelerine göre Nasra Abukar Ali’nin sporcu ya da koşucu olmadığı ortaya çıktı. Yarışmaya akrabasını gönderdiği iddia edilen Somali Atletizm Federasyonu Başkanı Khadijo Aden Dahir hakkında, yetkisini kötüye kullanma, ulusun adını karalama ve Nepotizm (Akraba kayırma) suçlarından soruşturma başlatıldı.

Somali Gençlik ve Spor Bakanı Mohamed Barre Mohamud de Ali'nin "spor insanı veya atlet" olmadığını söyledi. Öte yandan Mohamud, açıklamasında nepotizme vurgu yapsa da Dahir ile Ali arasında doğrudan bir bağlantı kurulmadı. Somali Üniversiteler Birliği ise yaptığı açıklamada, etkinliğe herhangi bir koşucu göndermediğini söyledi.