Sosyal medya devi Twitch, Trump'ın hesabını yıllar sonra "tahliye etti"

Twitch, Donald Trump'ın 2021 yılında askıya aldığı hesabını, yıllar sonra tekrar aktif hale getirdiğini duyurdu. Böylece Trump'ın sosyal medya savaşı da neredeyse tamamen sona ermiş oldu.

Sosyal medya devi, Trump'ın hesabını "tahliye etti"

Twitch, eski ABD Başkanı ve mevcut Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump’ın oyun yayını platformundaki üç yıllık yasağının kaldırıldığını doğruladı.

Açıklamada, “Eski Başkan Trump’ın Twitch kanalını eski durumuna getirdik” denildi. Açıklamanın devamonda şu ifadelere yer verildi: “Mümkün olduğunda Başkan adaylarından doğrudan haber almanın değerli olduğuna inanıyoruz. Trump artık ABD başkanlığı için Cumhuriyetçilerin resmi adayıdır.

Amazon’un sahibi olduğu platform, ilk olarak 2020 yılında nefret dolu davranış ve taciz politikalarını ihlal ettiği gerekçesiyle Başkan Trump’ın hesabını geçici olarak askıya almış ve iki hafta sonra hesabı tekrar kullanıma açmıştı. Bir Twitch sözcüsünün söylediğine göre Twitch, 6 Ocak 2021’de ABD Kongre Binası’nda yaşanan isyanın ardından “mevcut olağanüstü koşullar ve Başkanın kışkırtıcı söylemi” nedeniyle hesabı tekrar devre dışı bıraktı ve iki hafta sonra süresiz olarak askıya aldı.

Bu kararla beraber Twitch, Trump’ın hesaplarına uygulanan yasakları kaldıran platformlar listesine katılmış oldu. Örneğin Meta, bir hafta önce Trump’ın Facebook ve Instagram’daki kısıtlamalarını sonlandırmıştı.

Trump, Twitch’e ilk kez 2019’da Başkan Joe Biden’a karşı yürüttüğü başkanlık kampanyası sırasında katıldı. Kampanya ekibi, Minneapolis’teki bir konuşmayla başlayan mitingleri ve diğer etkinlikleri yayınlamak için platformu kullandı.