Sony'nin, PlayStation 5 için büyük GTA 6 zaferi

Sony, konsolu PlayStation 5 (ve muhtemelen PlayStation 5 Pro) için, merakla beklenen oyun Grand Theft Auto 6'nın pazarlama haklarını resmi olarak ele geçirdi. Peki bu ne anlama geliyor?

PlayStation 5 için büyük GTA 6 zaferi

Rockstar Games’in popüler Grand Theft Auto serinin sıradaki oyunu olması beklenen GTA VI’nın, tarihin en çok beklenen oyunlarından biri olduğu rahatlıkla söylenebilir. Yeni ortay çıkan bazı haberlere göre Sony Interactive Entertainment, sıradaki GTA oyununun PS5 ve yakın gelecekte sunulacak PS5 Pro konsolları için özel pazarlama haklarını almak üzere bir anlaşma yapmayı başardı.

XNC podcast’indeki “MAGG” adını kullanan bir şirket içi kaynağa göre, PlayStation platformlarının ilgi ve tanıtım odağı haline dönüşeceği GTA 6’nın ikinci fragmanı Sony’nin bu pazarlama haklarını aldığını doğrulayacak. Kaynağın söylediğine göre oyun Xbox ve PC’de de piyasaya sürülecek, ancak pazarlama ve tanıtım konusunda PlayStation’a çok daha fazla öncelik verilecek ve hatta PS’ler için bazı özel özellikler sunulması da mümkün olabilir.

Söylenilene göre bu özel pazarlama hakları, hem mevcut PlayStation 5’i hem de son zamanlarda ortaya çıkan söylentilere göre daha güçlü sürümü olacak olan PS5 Pro’yu kapsayacak. Ayrıca, yaklaşan PlayStation 5 Pro, oyuncuların GTA 6’nın tam potansiyelini deneyimlemesi için en iyi platform olarak pazarlanabilir.

Kaynak, oyunun PS5 Pro’da 8K’ya kadar çıkabilen yüksek çözünürlüklerde ve saniyede 60 kareye kadar kare hızlarında etkileyici bir görsel kalite sergileyebileceğini söylüyor.

GTA 6’nın oyun, müzik ve sinemalar dahil olmak üzere eğlence endüstrisinin geneli açısından rekorları altüst etmesi beklendiği için, Sony’nin böyle bir pazarlama hakkını edinmek istemesi rahatlıkla anlaşılabilir bir durum.