Sony'nin Concord oyunu, beklentilerin çok altında kaldı

Sony'nin PlayStation 5 ve PC için çıkardığı Concord oyunu, tüm platformlarda yakalayabildiği satış sayısıyla beklentilerin çok gerisinde kaldı. Analistler, oyunun düşük performansını zayıf pazarlama, yüksek fiyat ve türdeki aşırı doygunluğa bağlıyor.

Sony'nin Concord oyunu, beklentilerin çok altında kaldı

Sony'nin PlayStation 5 ve PC için çıkardığı son oyunu Concord, beklentilerin çok gerisinde kaldı. Analistlere göre, oyun tüm platformlarda yalnızca 25.000 adet satmış olabilir.

Omdia'nın baş analisti Liam Deane, "Steam'deki veriler, oyunun performansının oldukça düşük olduğunu gösteriyor. PS5 tarafındaki kesin veriler olmasa da oyunun ciddi anlamda kötü bir performans sergilediğini söyleyebiliriz" dedi. Concord, 23 Ağustos'ta piyasaya sürüldü ve oyunun Steam'deki eş zamanlı oyuncu sayısı zirvede sadece 697 olarak kaydedildi. Bir hafta sonra bu sayı 100'ün altına düştü.

Aktif oyuncu sıralamasında 147. olabildi

Circana'dan analist Mat Piscatella ise, oyunun ABD'deki PS5 günlük aktif oyuncu sıralamasında 147. sırada yer aldığını ve 26 Ağustos itibarıyla aktif PS5 oyuncularının yalnızca %0,2'sinin oyunu oynadığını belirtti.

GameDiscover.co analisti Simon Carless ise, Concord'un lansman satışlarının Steam'de 10.000, PlayStation'da ise 15.000 birim civarında olduğunu tahmin ettiğini ifade etti. Oyun, yaklaşık sekiz yıllık bir geliştirme sürecinin ardından piyasaya sürüldü, ancak AAA statüsüne rağmen lansmanda karışık eleştiriler aldı. Yine de, Steam'deki kullanıcı incelemeleri daha olumlu bir tablo çiziyor; incelemelerin %67'si oyunu olumlu olarak değerlendirdi.

Analistler, oyunun düşük performansını "zayıf pazarlama, yüksek fiyat ve türdeki aşırı doygunluk nedeniyle farklılaşma eksikliği" gibi faktörlere bağlıyor.

2

Midia Research analisti Rhys Elliott, "Canlı hizmetlere geçiş, yüksek riskli ve yüksek getirili bir girişimdir. Ancak bu risk, bu alanda deneyimli olmayan AAA yayıncılar için fazla büyük olabilir" diye uyardı.

Concord'un şu anki satış fiyatı 39,99 dolar. Analistler, oyunun ücretsiz oynanabilir bir modelle veya en azından PlayStation Plus kapsamında sunulmasının lansman performansını iyileştirebileceğini belirtiyor. Oyunun ilk sezonu ekim ayında başlayacak ve yeni içeriklerle güncellenecek.