Sony, PlayStation 5 Pro'yu her an tanıtabilir

Popüler oyun konsolu Playstation 5'in Pro modeli bir süredir bekleniyor. Ama çıkış zamanına dair yeni iddialar, heyecanı tavana taşıyacak türden...

Sony, PlayStation 5 Pro'yu her an tanıtabilir

Standart PlayStation 5'in 2020'de piyasaya sürülmesinden bu yana, bir Pro modeli hakkında beklentiler hiç durmadı. Çünkü Sony aynısını daha önce de yaptı ve PlayStation 4'ün Pro modelini kullanıcılarına sundu.

Sony'nin PS oyun konsollarının Pro versiyonu, gelişmiş bir oyun deneyimi için daha güçlü bir donanım içerirken, mevcut ve gelecek oyun konsolları arasında bir köprü görevi de görüyor. Bir süredir PS5 Pro'nun gerçekten piyasaya çıkacağını biliyoruz, ancak hiçbir güvenilir kaynak bize bu konuda net ipuçları vermedi. Ama şirketten sızan son bilgilere göre, PS5 Pro'nun piyasaya sürülmesi yakın olabilir.

Gamescom 2024 fuarı sırasında geliştiriciler en son ve gelecek oyun projelerini açıkladılar. Ancak PS5 Pro'nun piyasaya sürüleceğine dair fısıltılar Gamescom 2024'te büyük yer kapladı. Bazı oyun geliştiricileri medyaya PlayStation 5 Pro'nun çok yakında çıkacağını çıtlattılar.

Oyu geliştiricilerinden al haberi...

Oyun geliştiricilerinden istihbarat almak önemli çünkü konsol üreticileriyle yakından çalışan bu ekiplere, konsolun yol haritası hakkında detaylı bilgi verilerek yeni konsollar ve sürümler için yeni oyunlar veya eski oyunların uyumlu sürümlerini hazırlamaları isteniyor. Sonuçta bir konsol piyasaya çıktığında, o cihazda çalışacak hiçbir oyun yoksa, bu bir felakete sebep olabilir ve cihazlar raflarda çürümeye terk edilebilir.

Gamescom 2024'deki bazı oyun yayıncıları, yıl sonundan önce PS5 Pro'nun çıkmasını bekliyorlar ve hatta bu nedenle PS5 Pro lansmanıyla çakışmaması için bazı oyunlarını da ertelemiş durumdalar.

Diğer bir deyişle, şunun şurasında yıl sonuna sadece 4 ay kalmışken, PS5 Pro'nun her an tanıtılmasını bekleyebiliriz.